Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde öğrencileri taşıyan iki otobüsten biri devrildi, diğeri çekiciye çarptı. Kazada çok sayıda yaralı bulunuyor.

Kaza akşam saat:19.00 sularında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Gülşehir-Hacıbektaş karayolu 10. kilometrede arıza yapan ve yol kenarında bekleyen 50 SG 031 plakalı otobüse 50 EP 100 plakalı çekici arkadan çarptı.

O sırada aynı yerde meydana gelen ikinci kazada ise karşı şeritten gelen diğer bir otobüs kazayı görünce duruyor. Bu sırada arkadan gelen 50 AAK 817 plakalı otobüs önünde duran otobüse çarpması sonucu devrildi. 1 otobüsün devrildiği kazada çok sayıda yaralı bulunuyor.

Ekiplerin kaza yerinde çalışmaları devam ederken, kaza yapan otobüslerin yarın düzenlenecek Hacı Bektaş Veli Anma Yürüyüşü’ne katılmak üzere farklı şehirden gelen öğrencileri taşıdığı öğrenildi. Kara yolu trafiğe kapatıldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve jandarma sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Nevşehir'deki hastanalere kaldırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı etkinlikleri kapsamında 81 ilden 162 genç Nevşehir’e gelmişti.

Kazada ağır yaralı bulunmadığını ifade eden Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, yaklaşık 40 hafif yaralı bulunduğunu öğrencilerin durumlarının ciddi olmadığını ve Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay ile birlikte  gençlerin yanlarında olduğunu belirtti.

         

Kaynak: Haber Hacıbektaş