Nevşehir'de yine sıradan günlerden bir gün ve yine yol kenarına park ederek trafiği aksatan araçlar ve tepkili vatandaşlar...

Nevşehir’in işlek caddelerinden olan Nar caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde yol kenarına bilinçsizce park eden araç sürücüleri trafiğin aksamasına neden oldu.

Yol üzerinde ve yasak olmasına rağmen park halindeki araçlar yüzünden uzun kuyruklar oluşurken, yeşil ışık yandığında da araçlar dakikalarca bekledi. Aracın sahibine ulaşılmaya çalışılırken otobüs ve arkasında bekleyen çok sayıda araç oldukları yerden kıpırdayamadı. Trafiğin adeta kilitlenmesine sebep olan olay dakikalarca sürdü. Bazı sürücüler kornalarını çalarak yaşanan sorumsuzluğu kınadı. Sürücülerin tepkisine neden olayın ardından aracın sürücüsü aracını bulunduğu yerden kaldırması ile trafik akışı normale döndü.

Nevşehir'de vatandaşlar yol kenarına park eden araç sahiplerine isyan ediyor.

Tepkili vatandaşlar, "Özellikle kıi aylarında ve pandemi döneminin içerisinde bulunduğumuz şu günlerde böyle bir bilinçsizlik böyle bir sorumsuzluk olamaz. Yaşam ile ölüm arasında sadece saniyelerin bile önem kazandığı düşünülürse arkadan ya ambulans yada itfaiye geliyor olsaydı" sözleriyle sorumsuz sürücülere tepkilerini dile getirdiler.

Nevşehir'de yol kenarına park eden araçlar İtfaiye yada ambulansın ilerlemesine engel olduğu gibi karla mücadeleye de engel oluşturuyor.

Yol üzerinde park edilen araçlar hem kazalara davetiye çıkarırken hemde trafiği adeta kilitleyerek İtfaiye yada ambulansın geçmesine izin vermiyor. 

YOL KENARINA PARK EDEN ARAÇLAR MÜCADELEYEDE ENGEL

Karla mücadele çalışmalarında karşılaşılan en ciddi sorun “yol kenarına park edilmiş araçlar” olarak gösteriliyor.

ÇÖZÜM:

Tabiki her köşe başına bir polis dikmek yine çözüm değil. Önemli olan burada Nevşehirli vatandaşlarımızın bilinçlenmesi...

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'de tüm araç sahiplerinin bu hususta hassasiyet göstermelerini bekliyoruz...