Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde yaşayan anne ve engelli kızı evlerinde ölü bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Aynı evde yaşadıkları belirtilen 3 kişiden anne ile kızı ölü olarak bulunurken, yarı baygın halde bulunan evin engelli erkek çocuğu hastaneye kaldırıldı.


Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde konuşamadığı belirtilen zihinsel ve bedensel engelli 2 çocuğuyla birlikte yaşayan 74 yaşındaki Songül Kartboğa'dan yaklaşık olarak 5 gündür haber alınamıyordu.

Durumdan şüphelenen komşuları durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma nezaretinde kapısı kırılarak girilen evlerinde, anne Songül Kartboğa ve 38 yaşındaki kızı Akkız Orhan'ın cesetleri bulundu.

Aynı evde yaşayan ve bitkin halde bulunan Kartboğa Ailesinin diğer engelli çocuğu 41 yaşındaki Mustafa Orhan ise Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 Anne ve kızının kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsi sonrası belli olacak.


Bu ölümün ardından büyük bir trejedi çıkması bekleniyor.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Baba Rahmi Orhan’ın 2 yıl önce vefat ettiği, ölmeden önce ise boşandıkları öğrenildi. 3 çocuktan ikisinin engelli olmasının akraba evliliğinden kaynaklandığı belirtiliyor.
Komşularından Sadiye Arı yaptığı açıklamada, “4 gün önce bir akrabasında yemek yemişler. Ondan sonra kimse bir haber alamıyor. Mevlide davet için gittiklerinde evin kapısı açılmamış. Nevşehir’de evli kızı olan Fatma’ya haber veriyorlar. Onda da olmayınca ablası Safinaz Arı kapıyı açıyor ve anne ile kızın cansız bedenini buluyor.” dedi. Jandarmanın olayla ilgili tahkikatı devam ediyor.