Nevşehir İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan karar gereği, Nevşehir il genelinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu onayı, kamu kurum ve kuruluşlarına girişten düğün gibi etkinliklere kadar birçok yerde istenecek.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde de bugünden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına girişte HES (Hayat Eve Sığar) kodu zorunlu hale geldi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında dün toplanan İl hıfzıssıhha kurulu bir dizi önlem almıştı.

Bu önlemlerden birisi de kamu kurum ve kuruluşlarına girişte HES ( Hayat Eve Sığar) kodunun kontrolü yapılarak kişilerin kuruma girişlerinin sağlanmasıydı.

Bugün Ürgüp'te sağlık tesisleri hariç, Belediye, Hükümet Konağı gibi resmi kurumlara girişte görevliler tarafından HES kodu kontrolü yapılmaya başlandı.

Nevşehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 19.08.2020 tarihli ve 2020/75 sayılı kararı gereğince,  Ürgüp'te kamu kurumlarında 'Hayat Eve Sığar (HES)' uygulamasına geçilmesinin yanı sıra; Damsa Barajı rekreasyon ve piknik alanı da ziyarete kapatıldı. 

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu iki şekilde alınabiliyor. İlk olarak Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden “HES kodu işlemleri” bölümüne girilebilir ardından da “HES kodu oluştur” bölümüne tıklanarak kod alınabilir.

Bir diğer seçenek ise cep telefonundan HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi gün sayısı olarak yazılmalı ve 2023’e SMS atılmalı. Bunun ardından vatandaşlar kendilerine verilen kodla birlikte kamu kurumlarına giriş yapabilecekler.