Nevşehir Ülkü Ocakları Asena birimi, Anneler günü münasebetiyle kent merkezinde annelere 1000 adet karanfil dağıttı.

Çarşı merkezi başta olmak üzere Nevşehir'in bir çok yerinde dağıtılan karanfillere anneler yoğun ilgi gösterdi.

Nevşehir Ülkü Ocakları Asena Birimi tarafından yapılan açıklamada "İlk doğduğumuz anda bizi karşılayan, saran, sarmalayan, besleyen, sıkıntılarımızla ilgilenen ve her türlü tehlikeye karşı koruyan değerli annelerimizin fedakârlıkları ve özverileri tartışmasız çok büyüktür. Karşılıksız sevmenin yegâne temsilcisi annelerimizdir. Aynı zamanda geleceğimizin teminatıdırlar. Annelerimiz; bizleri yetiştiren, milletimizin maddi varlığının güvencesi olan, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin en önemli manevi kaynaklarındandır. Bu vesile ile şehrin birçok yerinde annelerimize 1000 adet karanfil dağıtımı yaptık. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz" 

Ülkü Ocağı Başkanı Şevik; "Onlar bizim cennet kokumuz"

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şevik, Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında,“Cennet annelerin ayaklarının altındadır” diyerek hiçbir inanç hiçbir felsefe hiçbir din yoktur ki temeline anne sevgisi koymasın. Annelik insanın ulaşabileceği en doruk noktadır.

işte Anadolu'ya ismini veren Türk kadını tarihin her döneminde destanlaşmış zaferlerin ölümsüz kahramanlarına analık yapmış, yeri gelince de nefer olup cephede savaşarak kendi destanlarını yazmışlardır. Kurtuluş mücadelesinde vatanın müdafaası için savaşan, cephelerde yurdunu savunan, sırtında yavrusuyla mermi taşıyan, cephanesini korumak için bebeğinin üzerindeki yorganı alarak top mermilerinin üzerini örten fedakar kahraman Türk kadını, bugün de vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için bağrına taş basmakta, bin bir zahmetle, gözünden sakınarak yetiştirdikleri evlatlarını askere göndermekten çekinmeyerek Nene Hatun’un neslinin halen sürmekte olduğunu tüm dünyaya göstermektedirler.

Bu vatan için çalışan, üreten ve savaşan bütün evlatların anneleri ne yücedir. Kanlarıyla bayrakları bayrak yapan, mezar taşlarıyla bu vatana Türk mührünü vuranların anaları ne yücedir. Türk kültürü ve İslam ahlakında büyük bir öneme sahip olan, başta bu vatana şehit yetiştiren yüreği yanık şehit annelerimiz olmak üzere tüm  kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutlarız” ifadelerine yer verdi.