Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde son 4 gün içinde 3 kişi korona virüs nedeni ile hayatını kaybetti ...

Hastaneden üst üste gelen cenazeler Çakıllı köyünde vatandaşları tedirgin ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Çakıllı köyünde İki gün önce Yüksel Çifçibaşı, birgün önce Rıfat Poyraz, en son dün akşam İmran Karaketir korona virüs nedeni ile yaşamını yitirdi. Bugün itibari ile de aynı köyden bir kişinin daha yoğun bakımda yattığı ifade ediliyor. Merhum Yüksel Çifçibaşı'ndan öncede İstanbul'dan yine koranadan Şaban Altun'un cenazesi gelmişti.

Özellikle koronadan dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın cenazelerinde ise yeterince tedbir alınmadığı da ifade ediliyor.

Çakıllı köyünden bir vatandaşımız yaşananlardan duyduğu endişeyi; "Yazıktır günahtır, devlet bir sürü önlem alıyor. Maalesef bunlar köyde rahat, kimseyi umursayan yok denetim de yok. Kimse dikkat etmiyor, cenaze katılımı taziye çok fazla..." sözleriyle ifade ediyor.

Zor günler geçirdiğimiz bu günlerde sadece Çakıllı köyü değil, Nevşehir il geneli özellikle köy ve beldelerde cenaze ve taziye katılımlarının çok fazla olduğu iddia edilirken, cenazelerde sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyulmadığı, yeterli denetimlerin yapılmadığı da belirtiliyor.

COVID-19 tedbirleri kapsamında özellikle cenaze törenlerinde gerek kendimiz gerekse sevdiklerimizin sağlığı adına duyarlılığın ve sosyal mesafenin gözetilmesi için lütfen daha dikkatli olalım.

1- Hastanede vefat eden kişilerin cenazelerine ilişkin yıkama ve kefenleme işlemlerinin hastane morgunda yapılması; yıkama ve kefenleme işlemlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgili yazısındaki hususlara uyulması,

2- Cenazelerin vakumlu ceset torbası içine yerleştirilmiş şekilde teslim alınarak cenaze aracına naklinde mümkün olduğunca az sayıda kişinin görev alması, bu nakli yapacak kişilerin koruyucu kıyafet, maske v.b. tedbirleri almış olmasının sağlanması,

3- Cenazenin doğrudan defnedilecek mezarlığa naklinin sağlanması, dini vecibelerin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgili yazısı doğrultusunda yerine getirilmesinin sağlanması,

4- Cenaze namazı ve defin işlemlerine katılımın olabildiğince az sayıda tutulması, cenaze namazına katılanlar arasında yeterince mesafe bırakılması,

5- COVID-19 nedeniyle vefat eden kişilerin cenazelerini taşıyan cenaze araçlarının diğer cenaze nakil işlemlerinde kullanılmaması ve her nakilden sonra dezenfekte edilmesi.

6-Taziye ziyaretleri ve kabulü kesinlikle yapılmamalı. 

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.