Nevşehir'de bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte vatandaşların geri dönüş dönmesi yollarda yoğunluk oluşturdu. 

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte tatilciler yurdun farklı bölgelerindeki Nevşehir Kapadokya bölgesi tatil beldelerine akın etti. Bayram tatilini Nevşehir'in Avanos ve Ürgüp ilçeleri başta olmak üzere Uçhisar, Ortahisar, Göreme gibi tatil beldelerinde geçiren tatilcilerin dönüş yolculuğu devam ediyor. Nevşehir'de özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti.

Tatilcilerin özel araçlarıyla yola çıkmaları nedeniyle Nevşehir dönüş yollarında trafik yoğunluğu oluştu. Sürücüler, yoğun trafikten dolayı zorlandıklarını ve gidecekleri yolun süresinin uzadığını ifade etti.

Nevşehir çevre yolunda aşırı trafik yoğunluğu...

Kurban Bayramı tatillerini memleketlerinde veya Kapadokya'da tatil beldelerinde geçirenlerin dönüş yolculuğu sürüyor.  Nevşehir'den eve dönen tatilciler çevre yolunun tek şeridinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bayramın bitmesiyle dönüşe geçen vatandaşlarımız Nevşehir çevre yolunda büyük yoğunluk oluşturdu. Öyleki kilometrelerce kuyruk oluşurken trafik durma noktasına geldi.

Özellikle Nevşehir çevre yolu İtfaiye önünden itibaren trafik akışı ağır işliyor. Zaman zaman çevreyolu güzergahındaki bazı noktalarda maddi hasarlı kazalarda yaşandı.

Nevşehir İl merkezinde trafikte yoğunluk yaşanırken bazı ilçelerinde de yol durumu şöyle; Avanos kavşagına kadar trafik hep yoğun olup, Aksaray ve Ürgüp yolları trafik akışı normalin biraz üzeri, diğer yerler normal trafik akışı mevcut.

Ürgüp üç güzeller mevkii yogun...

Özellikle Nevşehir kent merkezi ile birlikte Avanos, Ürgüp ilçelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar kontrollü bir şekilde ilerlerken, trafik ekipleri de ulaşımın aksamaması için çaba gösteriyor. Ürgüp üçgüzeller mevkiinde de trafik akışı kontrollü olarak sağlanabiliyor.
 

Öte yandan, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ise il çıkış yolları güzergahında tatil dönüşü vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için denetimlerini sürdürüyor. Nevşehir geçişinde her 5 kilometrede bir trafik ekibi, olası kazalara ve olumsuzluklara müdahalede bulunmak için hazır bekliyor.

Kurban Bayramı tatili dönüşü nedeniyle yoğunluk an itibariyle devam ediyor...

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri karadan denetimlerini sürdürürken sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Yoğunluğun Pazar günü geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Nevşehir çevreyolunda oluşan uzun araç kuyrukları ise FİB Haber objektiflerine böyle yansıdı.