Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde 2015-16-17 yıllarında yürütülen ağaçlandırma çalışması sırasında ekilen binlerce fidan çobanlar tarafından hayvanlara yem edildi.

Nevşehir'de Fidanları Ekiyor Ama Koruyamıyoruz!!!

Edindiğimiz bilgilere göre, 2015-16-17 yıllarında Konya Seydişehir Orman Müdürlüğü Fidanlığından getirilen, ayrıca Nevşehir İl Özel İdaresi çalışması sonucu teras yapılarak Derinkuyu lisesi ve Çakıllı köyü öğrencileri ile çekirdek atarak yetiştirilen binlerce fidan maalesef hayvancılık işi ile uğraşan çobanlar tarafından tel örgüleri yıkılarak hayvanlarına (keçi, inek ve koyunlarına) yedirdiler.

Çakıllı köyü sakinleri, Savak Yaylası Kızıltoprak Mevkiinde ki fidanları hayvanlarına yem yapan çobanlardan şikayetçiler.

Savak Yaylası Kızıltoprak Mevkiinde ki fidanları gören vatandaşlar bu duruma tepkilerini dile getirerek, ayıptır, yazıktır, günahtır... Bu fidanlar ne hallerde ne büyük emeklerle yetişiyor. 

Köyümüz Muhtarına iki defa söyledim maalesef oralı olmadı, Şimdi ise binlerce fidan mermeleş edilmektedir keçiler koyunlar ve inekler tarafından mermeleş edilmektedir, bir hal çaresi varsa bakılması gerekmektedir,

“Kontrolsüzlükten güç alanlar var”

Yürürlükteki yasalara göre çobanların otlattıkları hayvanlara fidanları yedirtmesinin suç olduğunu vurgulayan vatandaşlar, ülkede yasaların uygulanmayışından güç alan kişilerin suç işlemekte olduğunu söylediler.