Nevşehir'de Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sayıları hızla artan bisikletli çocuklara özellikle ara sokaklar da sıkca rastlanmaya başladı…
 

Nevşehir'de bisiklet sezonu açıldı..

Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte Nevşehir'in tüm ara sokaklarda sıkca rastlamaya başladığımız bisikletli çocukların keyfine diyecek yok ama tehlikenin de farkında olmaları lazım. Bu yüzden sürücüler mahalle içi sokaklarda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca ailelerin çocuklarını mümkün mertebe yakından takip edin park ve okul bahçelerinde sürmelerini tavsiye etmeliler.

Özellikle ara sokaklarda aniden çıkan araçlar yada araçların önüne aniden çıkan bisikletler ister istemez tehlike yaratıyor. Bu nokta da gerek sürücülerin ,gerekse çocuklar ve ebebeynlerin çok dikkatli ve gözlemci olmaları gerekiyor.

Uzmanlar, bisiklet sürmenin ruh ve beden sağlığına büyük katkısı olduğu gibi,  çocuğun kendine olan güvenini arttırdığını söylüyor. Ayrıca çocuğun ‘’beden ,denge, dikkat ve yoğunlaşma yeteneklerinin de bisiklet sayesinde geliştiğini de belirten uzmanlar ’’Ayakların muntazaman pedal çevirmesi, dengede durabilme, ilerleyebilme, yön değiştirebilme ruh ve beden sağlığına bağlı bir yetenek. Biz bisiklet sürebilen bir çocuğu büyük ölçüde 'sağlıklı bir çocuk' olarak değerlendiriyoruz. Çünkü dikkat, denge ve yoğunlaşma olmadan bisiklet sürebilmek mümkün değildir’’diye açıklıyor.

Bisiklet kullanan bir çocuğun daha uysal olduğunu ve daha sık nefes alması nedeniyle bol oksijen aldığını da unutmamak gerekiyor.

Bu durum da gerek sağlık açısından, gerek sosyal açıdan önemli olan bisiklet sürme konusunda bisikletli çocuklara karşı duyarlı olmak ve mevcut  imkanları dahilinde gereken fırsatı vererek yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olmak gerekiyor.

Tüm Aileleri ve Sürücleri Uyarıyoruz: "Dikkat, Bisiklet Çıkabilir!... Bisikletli çocuklara dikkat..."