Nevşehir'de Cuma hutbelerinin ve vaazların işaret dili ile verildiği Fişekçi Camii, kentteki işitme engelli vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB) Cuma hutbelerini işitme engelli vatandaşlar için 'işaret diline' çevirmesi ile ilgili projesi, Nevşehir Merkez Kapucubaşı Mahallesi'ndeki Fişekçi Camii'nde devam ediyor.

2 hafadır devam eden proje ile işitme ve konuşma engelli vatandaşlar uzman çevirmenler tarafından Cuma hutbesini anlıyorlar. Camide Cuma hutbesini anlayan engelli vatandaşlar gönül rahatlılığı ile namazlarını kılarak camiden ayrılıyorlar.

Öte yandan, uygulamadan çok memnun olduklarını ve daha çok camide yapılmasını gerektiğini söyleyen cemaat ise, uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür ettiklerini söylediler.

Okunun vaaz ve hutbenin işaret dili ile aktarıldığını ifade eden Fişekçi Camii İmam Hatibi Vedat Çiğdem'de, uygulamanın bu hafta ki ikinci Cuma'sına  işitme engellilerin yoğun ilgisi vardı sizin ve il müftülüğünün haberleri çok tesirli oldu teşekkür ederiz. Nevşehir'de bundan sonrada Cuma hutbelerinin işitme engelli vatandaşlara işaret dili ile aktarılacağını belirtti.