Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in okul servis araçlarıyla şehir içi yolcu taşımacılığı yapan işletmelerin şehit ve gazilerin anısına bu yıl zam yapmamaları yönündeki çağrısı yankı buldu. Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün başta olmak üzere şehir merkezinde özel halk otobüsü taşımacılığı  ve  öğrenci servisi  işletmeciliği yapan firmaların yöneticileri  Belediye Başkanı Hasan Ünver’in bu çağrısı karşısında bu yıl içerisinde herhangi bir zam yapmama kararı aldıklarını açıkladılar. 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,15 Temmuz 2016 Cuma günü asker kıyafeti giyen ihanet şebekesinin çetelerince  gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında gerek bombalama ve gerekse ateşli silahlarla  aralarında polis, asker ve sivil vatandaşın bulunduğu 241 kişinin şehadet mertebesine ulaştığını söyledi.
Ünver, şehitlerin ve gazilerin anısına, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası başta olmak üzere ,Özel Halk Otobüsleri ile okul servis işletmelerin yöneticilerine bu yıl sonuna kadar herhangi bir şekilde zam yapmamaları konusunda bir talepte bulunduğunu ifade ederek : “ Bu çağrımız sonrasında Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün ile şehrimizde faaliyet gösteren özel halk otobüsleri ve okul servis işetmelerinin değerli yöneticileri, bunu büyük bir memnuniyet içerisinde karşılamışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, söz konusu gelişmeyi , Diriliş Meydanı’nda da bez afiş haline getirerek vatandaşlara duyurdu.