Nevşehir'de Dinamik ve Tematik Denetimler kapsamında, internet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri denetleniyor.

Yapılan denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere birçok kurala uygunluk denetlendi. Yetkililer denetimlerin her gün devam edeceğini belirterek vatandaşların kurallara uymasını istediler.

Denetime katılan Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin yaptığı açıklamasında; "Valiliğimizce yürütülen "Covid-19 Dinamik Denetim Modeli" kapsamında bugün İl Müdürlüğümüzce Belediye zabıta personelinin de katılımıyla İnternet Kafeler, Oyun salonları vb. yerlerin denetimini gerçekleştirdik. Sarı kategoriden Mavi kategoriye geçebilmemiz için lütfen tedbirleri elden bırakmayalım." dedi.

Denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetimler ve meslek odalarından destek alınıyor.

Öte yandan haftanın 7 günü sürecek sıkı denetimler kapsamında ilimiz Nevşehir genelinde yarında (11 Mart Perşembe) cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, Halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler denetlenecek.