Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent Köyünde bir vatandaşımız evlerinin yakınındaki bir bağda toprağa gömülü bir şekilde bir taş buldu. Bulduğu taşı eve getirip internette araştırma yapan vatandaş, taşın gök taşı olabileceği düşüncesiyle FİB Haber Merkeziyle irtibata geçerek yardım istedi.

Nevşehir'de bulduğu bu taş göktaşı mı?

Jale Yalçınkaya isimli vatandaşımız FİB Haber Merkezi whatsapp ihbar hattına yaptığı açıklamasında; "Gümüşkent'te evimizin yanındaki bağda sabah gezerken yerde bu taşları buldum. Buduğum yer biraz çukurdu ve gök taşı olabilir diye düşünüyoruz. Çok ağır ve taş demir karışımı birsey... İçinde taşla metal karışımı birsey var mıknatıs bazı yeri tutuyor bazı yer tutmuyor çok farklı bisey. Yardımcı olursaniz seviniriz" dedi.

“Bu taşı yetkililerin araştırmasını istiyorum”

3 gün önce bulduğunu belirten Çavuş, gök taşı olabileceğini parıldamasından ve internette araştırıp uyguladığı testlerden ötürü olabileceğini düşündüğünü belirtti. Çavuş sözlerini şöyle sonlandırdı: “Taşın parıldaması ve ışık saçmasından gök taşı olabileceğini düşünüyorum. Güneşte aşırı bir şekilde her tarafı parladığını gördüm. Işığı altından beri tuttuğumda da aynı durum söz konusuydu. Sokağa çıkma yasağı olduğundan birkaç gündür öyle durdu. İstanbul’a da götüremedik. Yetkililerin bunu incelemesini istiyorum” dedi.

Şimdi vatandaşımız bulduğu bu taşın göktaşı olup olmadığını merak ediyor. Yetkililerin bu konuda gerekli çalışma yapması bekleniyor.