Nevşehir Taşlıbel Çiçekli Camisindeki kursa katılan çocuklara, doğa sevgisi ve temizliğin öneminin anlatılması amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında Esentepe Mahallesi'nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda önlük giyen yaklaşık 35 kurs öğrencisi, mahalledeki cadde, sokak ve parklarda temizlik yaptı.

Nevşehir Yaz Kuran kursu öğrencilerinden çevre temizliği

Nevşehir Esentepe Mahallesi'nde bulunan Taşlıbel Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir, "Çiçekli cami erkek öğrencilerimiz mahallemizde çevre temizliği yaparak "Temiz insan Temiz çevre" kampanyasını başlattık." dedi.

Ağaç yaşken eğilir sözüne inandıklarını aktaran Aydemir; "Esentepe mahallemizde yaz Kur'an kursu öğrencilerimizle birlikte temizlik konusuna dikkat çekmek için güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Temizlik denilince aklımıza gelen ilk başlıklardan biri de çevre temizliğidir. Çevre temizliği kişinin sağlığı için çok önemlidir. Kirli pis bir çevre nasıl ki insanları hasta eder onları sağlığından ederse, temiz çevrede aksine insanı sağlıklı kılar. Temiz bir çevre için bizler tüm öğrencilerimize temizlenmekten çok öncelikle kirletmemenin önemini vurguluyoruz. Tüm insanlar bu konuda hassas olur çöplerini yere atmazsa çevreyi kirletmezlerse temizlemesi gereken bir çevrede kalmaz. Vücudumuzu ve elbisemizi temiz tuttuğumuz gibi yaşadığımız evimizi, tüm sokağımızı mahallemizi şehrimizi kısaca içinde yaşadığımız dünyamızıda temiz tutmalıyız. Unutmayalım ki çevre miras değil gelecek nesillere devredilecek emanettir. Bu vesile ile temizlik çalışması yapan yavrularımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yürütülen çalışma mahalle sakinlerinden büyük beğeni topladı.

Mahalle sakini vatandaşlar bu uygulamanın tüm camilerimizde ve okullarımızda da uygulanması gerekiyor. Ama daha da öncesinde büyüklerin çevremizi koruması ve temiz tutması etrafa çöp, plastik poşetler, şişeler atmamaları gerekiyor." diyerek çağrıda bulundular.

FİB Haber Merkezi olarak, Diyanet-Sen Nevşehir İl Başkanı ve Taşlıbel Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir'i ile yaz kuran kursu öğrencilerini bu anlamlı çalışmaları için tebrik ediyor kutluyoruz.