Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Nevşehir'de başlayan ve bardaktan boşanırcasına yağan yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, gök gürültülü sağanak yağış yaklaşık yaklaşık 1 saat sürdü. Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, iş merkezlerinin önlerine ve otobüs duraklarına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.

Nevşehir'de etkili olan gök gürültülü kuvvetli sağanak nedeniyle bazı yollarda ve alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.  Birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu. Su birikintisinin oluştuğu yerlerden geçmek isteyen bazı sürücüler ise araçlarıyla birlikte suların ortasında mahsur kaldı. 

Öğleden sonra 16:30 sularında başlayan gök gürültülü sağanak nedeniyle il merkezinde bazı yollarda ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu.

Yağış sonrasında yol üzerinde meydana gelen su birikintileri nedeniyle trafik akışında aksamalar yaşandı. Bazı sürücüler, sağanak nedeniyle araçlarını benzin istasyonu ve kapalı alanlara çekmek zorunda kaldı.

Nevşehir´de sağanak yağış zamanla sele döndü yolları su bastı...

Nevşehir'de sağanak yağışla birlikte 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi, Avanos Köprülü kavşağı altı, Sahil, Ticaret meslek lisesi önü, Sanayi, ve Lale Caddesi üzerindeki yol tamamen sular altında kaldı. Esentepe mahallesi Gökçe sokakta yolun bir bölümünde çökme oluştu. Yine sağanakla birlikte Güzelyurt mahallesine dağdan gelen sel Turgut Akdevelioğlu İlkokulu önünü sular arasında bıraktı.

Nevşehir ile birlikte Derinkuyu, Gülşehir ilçelerinde de sağanak yağış etkili oldu...

Etkili sağanak nedeniyle anında seferber olan Nevşehir Belediyesi itfaiye birimlerine çok sayıda ihbar telefonu geldiği, ekiplerin çalışmalarının sürdürdüğü öğrenildi. 

Nevşehir'den sel manzarası izlemek için TIKLAYINIZ!

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışların aralıklarla sürmesinin beklendiğini bildirdi.

18.06.2019

Kaymaklı'da şiddetli yağış.

Yazıhüyük'te sel manzaraları:

Gülşehir ilçemizdede sağanak yağış etkili oldu...