Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen çocuklar, cami ve Kur'an kurslarına koştu. Çocuklarla dolan camiler renkli görüntülere sahne oldu.

Nevşehir Bahçeli Evler Mahallesi H.Hüseyin Yüncü Camii'de Yaz Kur`an Kursları çocukların neşesi ile başladı.

Her yıl Kur'an Kurslarına olan ilginin artması gözlerden kaçmazken, ebeveynlere seslenen Nevşehir Bahçeli Evler Mahallesi H.Hüseyin Yüncü Camii imamı Baki Öncel, ailelerden çocuklarına mutlaka Kur`an`ı sevdirmelerini ve camiye göndermelerini istedi.

Yaz Kur'an Kurslarına katılabilmek için herhangi bir yaş sınırlandırılması olmadığını belirten (4-22 yaş grubu) H.Hüseyin Yüncü Camii imamı Baki Öncel, Kur'an kurslarına başlandığını belirterek, “İlk dersimiz başladı. Halkımızdan kız-erkek ayırımı yapmadan çocuklarını camiye göndermelerini istiyoruz.” dedi.

Camilerimize yoğun ilgi var

Yaz Kur`an kurslarına olan ilgiden memnun olduklarını belirten Öncel, “Çocuklarımız yorgun bir dönem geçirdiler. Okul dönemi bitti. Bir haftalık tatilin ardından bu gün itibariyle camilerimizi doldurmaya başladılar. Bu güzel davranışlarından dolayı ailelerimize çok teşekkür ediyoruz. Camilerimize yoğun ilgi var.” ifadelerini kullandı.

Ailelerden çocuklarının cami programını takip etmelerini isteyen Öncel, “Çocuklarını camilere göndersinler. Camilerimiz şenlensin, bu noktada ailelerden bir şey istemiyoruz. Ben çocuklarımıza da teşekkür ediyorum. Bu yaz tatilinde camileri tercih ettikleri için onlar bizim geleceğimizdir.” şeklinde konuştu.

“Sizin en hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğreteninizdir”

H.Hüseyin Yüncü Camii imamı Baki Öncel, "Yaz Kur`an kurslarında çocuklarımıza Kur`an`ı okuma ve anlamını öğrenme yanında temel dinî bilgiler, Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı öğretilecektir. Sevgili Peygamberimizin “Sizin en hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğreteninizdir” müjdesine nail olmayı nasip eylesin. Kur`an`ı öğrenmek, anlamak ve hayatınızı anlamlandırmak için çıkmış olduğunuz ilim yolculuğunuzun hayırlarla sonuçlanmasını diliyor, sizleri bu ulvî tercihinizden dolayı tebrik ediyorum.” dedi. 

Arkadaşlarımızın camiye gelmelerin istiyoruz

Yaz Kuran kursuna katılan çocuklar ise Camiye gelmeyi ve Kur`an dersi almayı çok sevdiklerini, Dini bilgiler öğrendiklerini belirterek, Kur`an dersini alıyoruz. Hocalarımızdan memnunuz, cami ortamımız çok güzel, İslam`ın ve İman`ın şartlarını öğreniyoruz ve tüm arkadaşlarımızın camiye gelmelerin istiyoruz.”dediler.