Nevşehir'de dün gece başlayan kar yağışı devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda kentte etkili olan sıcak hava ile birlikte, baharın habercisi meyve ağaçları çiçek açtı.

Bugün kentte etkili olan kar yağışı ile birlikte meyve ağaçları da kara teslim oldu. Çiçek açan ağaçlar kar altında kaldı. Kar altındaki çiçekler, eşsiz görüntüler oluşturdu. Baharın habercisi meyve ağaçlarının çiçek açmasının ardından, Nevşehirli vatandaşlar Nisan ayında kar yağmasının kendilerini şaşırttığını söyledi.

NEVŞEHİR'E NİSAN AYINDA KAR YAĞDIĞI ÇOK NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM

Nevşehir'e daha önce en son 20 Nisan 2019 günü, yani iki yıl önce Nevşehir'e kar yağmış. Ancak yerde fazla tutmamış 2 cm kar örtüsü oluşmuştu. Ciddi anlamda kar yağışı ise yaklaşık 40 yıldır görülmüyordu.

İnsanlar değişti mevsimler değişmiş çokmu diyerek Nisan ayında kar yağdığına uzun zaman sonra yeniden şahit olduğunu söyleyen Nevşehirli bir vatandaşımız, “Bu mevsimde kar görüldü ama ben bu yaşıma kadar Nisan ayında bu yoğun bir kar yağdığını görmedim. Çoğu meyve ağacı çiçek açtı. Ama şu an gördüğünüz gibi hepsi kar altında” dedi.

Nevşehir il genelinde çiçek açan meyve ağaçları çiftçileri de tedirgin etti. Bazı çiftçiler kar yağışı öncesi yapılan zirai don uyarısının ardından çiçek açan ağaçları çuval, branda ve laylonlarla sararak koruduğu görüldü.

Öte yandan yağan karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçlarında dalları kırıldı. 

Foto:Yavuz Selim Yildirim