Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonu, 11 Nisan’da Nevşehir'de start alacak ve 180'e yakın ülkede canlı olarak yayınlanacak. 

Bu kapsamda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında, Nevşehir'de yapılacak olan 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 1. Etabı ile ilgili istişare toplantısı Kapadokya Alan Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Görüşmede, startına Nevşehir Kapadokya'nın, ev sahipliği yapacağı tur ile ilgili genel olarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Kapadokya-Kapadokya etabı için yarışmaya katılacak sporcular, 168 kilometrelik Kapadokya-Kapadokya etabında Nevşehir Kayaşehir, Paşabağları, Çavuşin, Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Ürgüp ve Avanos güzergahında yol alacak.

Bisikletçiler, peribacaları ve Kapadokya bölgesinin doğal güzellikleri arasında pedal çevirecekleri parkuru 4 kez geçerek tamamlayacak.

Nevşehir Kayaşehir yerinden başlayacak olan Kapadokya- Kapadokya etabı Ürgüp Meydanında sona erecek.

11 Nisan’da Kapadokya’da başlayacak olan 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Konya, Beyşehir, Alanya, Kemer, Kumluca, Elmalı, Göğübeli Zirve, Fethiye, Marmaris, Turgutreis, Bodrum etaplarından sonra 18 Nisan’da Kuşadası etabıyla sona erecek.

Tüm etaplarının toplam mesafesi 1280 km olan 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu TRT ve Eurosport ekranlarından canlı olmak üzere 20’yi aşkın kanalda 180’e yakın ülkeye yayınlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile ilgili açıklama yapan Vali Becel, organizasyonun Türkiye'ye ve Nevşehir'e büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Becel, Kapadokya tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Kapadokya spor turizmine de ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun etapları ise şöyle:
1. etap: Kapadokya-Kapadokya (156 kilometre)
2. etap: Konya-Konya (150 kilometre)
3. etap: Beyşehir-Alanya (218 kilometre)
4. etap: Alanya-Kemer (180 kilometre)
5. etap: Kemer-Elmalı (Göğübeli) (162 kilometre)
6. etap: Fethiye-Marmaris (137 kilometre)
7. etap: Marmaris-Turgutreis (182 kilometre)
8. etap: Bodrum-Kuşadası (162 kilometre)