15 Temmuz 2016 tarihinde devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli iradeye yönelik yapılmak istenen hain darbe girişiminin 4’üncü yılı dolayısıyla, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından program, sela ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması,  Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müzik Topluluğunun dinletisi ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programları kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden millete sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

15 Temmuz gecesini anlatan filmlerin izlendiği ve ezgilerin dinlendiği programda TRT Stadyum Programı Sunucusu Ersin Düzen’in moderatörlüğünde 15 Temmuz Gazileri Ahmet Yasin Kasarcı, Ayla Kasarcı, Yusuf Ak ve Mehmet Şükrü Kıntaş o tarihi gecede yaşananları bir kez daha hatırlattı.

Ünlü sanatçı Alper Kış’lanın ilerleyen saatlerinde sahne aldığı programın ardından okunan sela ile birlikte protokol üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz personelleri, sporcularımız,  vatandaşlar, asker ve polis ellerinde Türk bayraklarıyla alanda demokrasi nöbeti tuttu.