Dinamik Denetimler Kontrollü Normalleşme için Dinamik Denetim Modeli kapsamında Valimiz Sn. İnci Sezer Becel koordinesinde Vali Yardımcımız ve yetkililerin öncülüğünde ilimizin çeşitli bölgelerinde her faaliyet alanına yönelik denetimler sürüyor!

Koronavirüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla Nevşehir il merkezinde gıda satışı yapan mekanlar, fırınlar, kafeler, berberler/kuaförler/güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonlarına yönelik Nevşehir Valiliğince oluşturulan denetim ekibi tarafından denetimler yapıldı.

Denetimlerde mesafeli oturma planı, HES kodu sorgulama, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Yapılan denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere birçok kurala uygunluk denetlendi. Yetkililer denetimlerin her gün devam edeceğini belirterek vatandaşların kurallara uymasını istediler.

Denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetimler ve meslek odalarından destek alınıyor.

Öte yandan haftanın 7 günü sürecek sıkı denetimler kapsamında ilimiz Nevşehir genelinde yarında (24 Mart Çarşamba) internet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri denetlenecek.