Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ısınan havalar ile birlikte ekin biçme, hasat yapma, saman balyalaması sırasında çok fazla yangın çıktığı ve itfaiyenin bunlara müdahale ettiğini hatırlatarak vatandaşların bu tür yangınlara karşı dikkatli olmalarını istedi.

 Nevşehirli Çiftçilerin 'yangın' korkusu! Adres bu kez Kızılkaya Köyü

Son bir hafta içinde farklı noktalarda çok sayıda ekin yangını meydana gelirken en son Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Kızılkaya Köyü ile Çullar köyü sınırındaki Kızılyer mevkiinde sebebi bilinmeyen ekin yangını çıktı, köylüler tarafından kısa zamanda yapılan müdahale sonucunda yangın büyümeden söndürüldü. Yangın da 100 dekarlık alan küle döndü.

Aman dikkat! Nevşehir'de ekin yangınları arttı!

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılna açıklamada, ekin biçme esnasında biçme makinesinin veya biçerdöverin metal kısımlarının çalışması esnasında aşırı ısınma meydana geldiğini, aşırı ısınan parçaların tarlanın içinde bulunan taş ve benzeri nesnelere çarpması sonucu yangınların başladığı ifade edildi... Yangınların büyüyerek ekin yangınlarına dönüştüğü belirtilen açıklamada, yangınların ilk çıktığı anda müdahale edilmediği zaman yangının büyüyerek çiftçinin 1 yıllık emeğinin yanmasına neden olduğu kaydedildi. Yangın çıktığı anda hızlı müdahale edebilmek için traktörlerin arkasına takılan ilaçlama makineleri içinde su olacak şekilde uygun bir yerde hazır bekletilmesi yada en azından araçlarında en az 2 adet 5 litrelik pet şişede su bulundurması gerektiği belirtildi.