Nevşehir Öğretmenevi'nin kapatılarak, yerinin vilayetler birliğine verilmesi, özellikle emekli öğretmenlerin mağdur olmasına yol açtı. 

Bunun üzerine sorunlarına çözüm arayışına giren Nevşehir'de emekli öğretmenleri temsilen 9 emekli öğretmen, yaşadıkları mağduriyetler için bir araya gelerek, çözüm yolları konusunda neler yapabileceklerini istişare ettiler. Sonrasında Valilik, belediye, sendikalar ve basının haberdar edilmesi, konunun kamuoyuna duyurulmasını kararlaştıran heyet hemen harekete geçti.

Nevşehirli emekli bir grup öğretmenlerden oluşan heyet önce Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ardından da Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'ı ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyeti anlatarak ve taleplerini ilettiler.

Emekli Öğretmenlerin ilk çıkarması Nevşehir Valiliği oldu...

Heyet adına açıklamada bulunan emekli öğretmen Ramazan Göktaş; "Sorunumuzun çözülmesi adına ilk olarak Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel'i ziyaret ederek yaşadığımız mağduriyeti kendilerine anlatarak, problemin çözümü konusunda yardım istedik. Sayın Valimiz 'konuyu takip ettiklerini, öğretmenlerin mağdur edilmeyeceklerini, gerekenin yapılması için Nevşehir Belediyesi ile ilişki kurulup, yeni bir yer temini için yardımcı olacaklarını' belirtmişlerdir. Bunun üzerine bizde Emekli öğretmenler olarak teşekkür ederek Valilikten ayrıldık."

Daha sonra heyet olarak Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Savran bey ile görüşerek; "Emekli öğretmenler olarak ortada kaldığımızı, gidecek bir yerlerinin olmadığını ve mağdur olduklarını kendilerine ifade ederek, yardım talebinde bulunduk.

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Savran bey, 'konuyu bildiklerini, fakat öğretmenevinin vilayetler birliğine verildiğini, işlemin bittiğini, geri dönüş olmasının zor olduğunu, öğretmenlerimizin mağdur edilmeyeceğini, onlara en kısa sürede yeni yer temin edileceğini' bildirmiştir. Öğretmenlerimiz sayın başkana teşekkür ederek belediyeden ayrılmışlardır..." ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Emekli Öğretmenlerin umutlu bekleyişi sürüyor.