Nevşehir'de zihinsel ve bedensel engelli bir genci dövdüler...

Edinilen bilgilere göre, olay, İki gün önce akşam 21.30 sularında meydana geldi. İddiaya göre, Nevşehir Esentepe mahallesi  Migros karşısında ki durakta yüzde 85 engelli bir genç tanımadığı kişiler tarafından henüz belirlenemeyen nedenle darbedildi.  Olayın ardından şikayet üzerine polis ekipleri araştırma başlattı. Kısa sürede olayın şüphelisini tesbit eden ekipler şahsı yakalayarak gözaltına aldılar.

Babasından aldığı parayla evden çıkıp telefonuna kontor almak için çıktığı sokakta kimliği belirsiz kişilerce darp edilen, yediği dayak sonrası gözleri şişip moraran ve omzunda yaralar oluşan 1990 Doğumlu Serdar Parmak isimli zihinsel ve bedensel engelli gençten kim ne istedi, ne için böyle bir şey yapıldı bilinmez ama yüzde 85 engelli raporu bulunan ve tamamen savunmasız genci görenlerin içi acıdı.

Mağdur engelli gencin abisi, hiçbir kimseyle problemlerinin olmadığını, kardeşininde kimseye zararı olmayan %85 zihinsel ve bedensel engelli olduğunu söyledi. Savunmasız birine böyle bir davranışın asla kabul edilemeyeceğini söyleyen abi Parmak, tek tesellimiz bu olayı gerçekleştiren şahsın yakalanması oldu. Şuan kardeşim gözleri şiş ve mor, sırtında ağrıları var. Özellikle ağrılarından şikayetçi olduğu için de sürekli  ağlıyor. " diye konuştu.

Öte yandan zanlı olay sonrası Polis tarafından yakalanarak Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.