21.YY Nevşehir'inde bir kısım kamu ve özel bankalar engelli müşterilerini gerek ATM'lerde gerekse gişe işlemlerinde maalesef hiç düşünmemiş.

Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği ve Avrupa Eğitim Sağlık ve Kültür Federasyonu İl Başkanı Mehmet Karadaş, şehrimizde yaşamlarını sürdüren  engelli vatandaşlarımızın çilesini gündeme taşımaya devam ediyor.

Başkan Karadaş, Nevşehir'deki Bankamatiklerde işlem yapamayan engellilerin yaşadığı sorunlarını şu sözlerle dile getirdi.

Rampaların olmaması çile yaşatıyor...

Nevşehir il merkezinde yaşayan engelliler çoğu zaman şifrelerini başkalarına vermek suretiyle tanımadıkları kimselere ricacı olmak zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Karadaş; "Tüm Banka Müdürleri ve Yöneticilerine bir soru soruyoruz; "Sizler kredi kartı veya banka kartınız ile şifrenizi yoldan geçen her hangi birisine verip hesabınızdan para çekmesini veya yatırmasını ister miydiniz?" 

Engelsiz kent için Nevşehir'deki tüm bankaları göreve davet ediyoruz...

Dernek Başkanı Mehmet Karadaş yaptığı açıklamasında; "Ben kendimde ortopedik engelli olarak ulaşamadığım banka veya ATM lerde hiç tanımadığım insanlardan para çekmeleri veya para yatırmaları için kartımı ve şifremi vermek zorunda kalıyorum ve bu durum hem tehlikeli hemde içler acısı bir durum." dedi. 

Sadece özel günlerde anılıyoruz!

Biz Engelliler olarak sadece özel günlerde hatırlanmak istemediklerini  ifade eden Başkan Karadaş; "Devletin tüm güvenli kurumları ve bankaların sürekli uyarılarında hiç kimseye şifrenizi söylemeyin diye uyarılar yapılırken malesef biz engellileri hiç düşünmeyen sayın banka yöneticileri şifrelerimizi ve kartlarımızı tanımadığımız insanlara vermeyi mecbur kılıyor. 

Karadaş; "Engelsiz Banka ve engelsiz ATM istiyoruz"

Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği olarak bu sistem biz Engellilere göre uyarlanmaz ise kanunların bizlere verdiği tüm haklarımızı sonuna kadar kullanıp, hukuk çerçevesinde haklarımızı arayacağız." ifadelerine yer verdi.

Nevşehir il merkezinde bulunan ATM'lerde sorun yaşayan engelli vatandaşların çilesi objektiflere işte böyle yansıdı.