Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı, engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha çok istifade etmesini sağlamak amacıyla “Engelsiz Cami- Engelsiz İbadet” projesini yürütülüyor.

Bu çerçevede Nevşehir İl Müftülüğü tarafından, toplumun önemli bir kesimini teşkil eden engelli bireylerin de caminin manevi ikliminde buluşmalarını sağlamak, engelliler arasında konuşmayı temin-etmek ve onları sosyal ortamlarda daha fazla görünür kılmak için engellilere yönelik “Engelsiz Cami Buluşması’’ programı düzenlendi.

Nevşehir'de Engelsiz Camii Buluşmaları Cami-i Kebir (Kurşunlu) Camiinde Yapıldı…

Gençlerimize cami alışkanlığı kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen "Sabah Namazı Gençlik Buluşması" programına gençler başta olmak üzere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sabah namazı edası ardından, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programımız yapılan tesbihat ve il Müftü yardımcımız Selami Kurt Hocamızın hatim duâsıyla sona erdi.

Engelsiz cami buluşmasında Kur'an-ı Kerim okundu tesbihat yapıldı ve il müftümüzun dualari ve güzel temennisiyle programımiz sona erdi .