Yemekte Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel  Menekşe, gazilerimiz ve şehit aileleri ile bir araya geldi.

Topuzluhan Restoran’da düzenlenen yemeğe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hüseyin Şener, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, gaziler ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Gaziler gününü en içten duyguları ile kutlayan, Vali Aktaş, yaşadığımız coğrafyanın vatana dönüşmesinin şehit ve gazilerimizin verdikleri mücadele ile olduğunu söyledi. Vali Aktaş, “Yaşayan şehit saydığımız gazilerimiz, vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir.” dedi.

Vatan Uğruna Verdiğimiz Şehitlerimizin ve Yaşayan Şehit Saydığımız Gazilerimizin Mirasını Layıkıyla Gelecek Nesillere Aktaracağız.

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hüseyin Şener'de konuşmasında; "Bu millet, “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz diyen bir millettir. Bu toprak uğruna can verip kan döken şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Gazilerimizin temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik edeceklerine inanıyorum. Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizin, yaşayan şehit saydığımız gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum” dedi.

Yemeğin ardından Gazi ve şehit yakınlarının masalarını tek tek ziyaret eden Vali Aktaş,  ailelerle sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi.

Düzenlenen yemek, Milletvekilleri Açıkgöz ve Menekşe'nin konuşmaları ve gazilerimizle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.