NEVŞEHİR - Gençlerimizin bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı, zinde, manevi ve ahlaki, çevreye duyarlı, eğitimli, bireyler olarak yetişmesine önem veren; sosyal ilişkilerinde sevgiyi esas alan, ilme önem veren, çalışkan,  dürüst ve güzel ahlaklı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedef olarak belirleyen Asım Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (Eski adıyla HASÇED), Server Gençlik tarafından yarıyıl tatilinde çocukları namaza alıştırmak, namazı sevdirmek ve cemaatle namaz kılınmasını alışkanlık haline getirmek amacıyla  ‘Namazını kıl, puanları topla, ödülünü al’ temalı Haydi Çocuklar Camiye projesini Nevşehir’de de gerçekleştiriyor.  

Dernek başkanı Atila UĞUR; ”Günümüzde caminin ve cemaatle namaz kılmanın önemi unutulmaya yüz tutmuştur. Teknoloji çağında bilgisayar, telefon, televizyon, tablet gibi elektronik aletler ve sosyal medya insanları meşgul ederek, asli vazifeleri olan Allah’a kulluktan uzaklaştırmaktadır. Yapılan her türlü çabaya rağmen müslümanlar, namaza ve camiye karşı gereken ilgiyi göstermemektedir. Bu yüzden namaz ve camiyi insanların gündemine getirmek için bu proje düşünülmüştür. ”Ağaç yaş iken eğilir” atasözümüzde olduğu gibi çocuklarımızın henüz hayatlarının başlangıcında cami ve namazın en önemli görevimiz olduğunu öğrenmeleri, cemaatle namaz kılmanın zevkini ve kolaylığını tatmaları, müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamaları ve hayatlarına aktarmaları hedeflenmiştir. Haydi Çocuklar Camiye projesinde yaş grubunun 6-13 olarak seçilmesi hem pedagojik açıdan hem de dini referanslar bakımından doğru bir tercihtir. Şimdiden bu güzel, faydalı ve bereketli projeye kayıt yaptıracak tüm gençlerimizi tebrik ediyorum, dinimizin direği olan namaza bir ömür boyu sarılmalarını diliyorum “dedi. 

Projenin içeriği hakkında bilgi veren proje İl Temsilcisi H.İbrahim UYGUR; ” Velilerden ve gençlerden gelen talep üzerine bu yıl karne arasında dördüncüsünü düzenlediğimiz Haydi Çocuklar Camiye Projesi, 28 Ocak Cuma günü sabah namazı ile başlayıp 04 Şubat Cuma günü yatsı namazı ile sona erecek. Yarışmaya 30 Ocak tarihine kadar www.haydicocuklarcamiye.com  web sayfasındaki Kayıt Ol butonu üzerinden kayıt olunabilir. Şifrelerinin farklı olması kaydıyla bir telefon numarasına birden fazla kayıt alınabilmektedir. Sekiz gün boyunca kırk vakit namazı evlerimizde kılarak puan kazanıyoruz. Ayrıca camide cemaatle kılınırsa ekstra puan kazanma fırsatı var. Namazlar, bireysel veya cemaat ile kılınabilir. Kıldığınız namazları aynı gün içerisinde kendi web adresindeki özel sayfanızdan işaretliyorsunuz. Yarışma sonunda kıldığınız namaz puanlarının toplamı kızlarda 198 - 360 puan arasında; erkeklerde ise 225-360 arasında olursa ödül için çekilişe katılmaya hak kazanıyorsunuz. Yarışmacı namazını evde kılarsa Sabah Namazı: 10 Puan, Öğle Namazı: 5 Puan, İkindi Namazı: 5 Puan, Akşam Namazı: 5 Puan, Yatsı Namazı: 8 Puan olarak belirlendi. Ancak yarışmacı namazını camide cemaatle kılarsa Sabah Namazı: 13 Puan, Öğle Namazı: 7 Puan, İkindi Namazı: 7 Puan, Akşam Namazı: 7 Puan, Yatsı Namazı: 11 Puan olarak belirledik. Ayrıca arkadaşını sosyal medya üzerinden yarışmaya davet eden ve kayıt olmasını sağlayan kişiler de kuraya katılacaklardır. Web adresinde yarışma ile ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir”  

‘’Haydi Çocuklar Camiye projesi, salt bir yarışma olmayıp deneyim eksenli bilgi ve tecrübe edinme etkinliğidir. Bu proje sayesinde 6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı sağlamak istiyoruz. Çocukların camide olmadığı bir milletin istikbaliyle ilgili kaygılar taşıması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bu süre zarfında velilerimizin çocuklarına yardımcı ve örnek olmasını, namazlarını günlük takip etmelerini, sisteme zamanında puanlarını girmelerini ve bu konularda titiz davranıp çocuklara karşı şefkatle yaklaşılmasını istirham ediyorum.’’ Dedi. 

 Detaylı bilgi için H.İbrahim UYGUR 0 543 3153695