Nevşehir'de Köy yolları ve Karayollarına yerleştirilen farklı işaret, yön ve uyarıcı trafik işaret tabelaları magandaların hedef tahtası haline geliyor.

Nevşehir İl Genelinde Karayolları ve İl Özel İdaresi tarafından yerleştirilen trafik levhaları, magandaların hedef tahtası haline geldi. Bazı levhaların üzerlerinde bulunan fosforlu boyalar, mermi ve saçmalar nedeniyle tahrip oldu. Tabanca ve tüfek atışlarıyla delik deşik edilen levhalar kullanılamaz hale geldi.

Devlete de akla da zarar...

Köy yollarına yerleştirilen trafik uyarı ve tehlike levhaları kimliği belirlenemeyen kişilerin adeta hedef tahtası haline geliyor. Yol kenarlarında bulunan ve trafikte bulunanların en büyük yardımcısı konumundaki trafik levhaları üzerindeki kurşun izleri görenlerin canını sıkarken ekonomiye de büyük zarar veriyor.

Adeta atış poligonundaymışsınız izlenimi veren levhalar hem canımızı hem cebimizi yakıyor.

Genel olarak Nevşehir'in ilçe ve köy yollarında bu türden birçok levhaya rastlamak mümkün. Hatta bazı levhalarda neredeyse kurşun sıkılacak alan kalmamış.


Edindiğimiz bilgilere göre zarar gören levhaların değişimine devlet yıllık 30 milyon lira harcıyor. Magandaların kevgire çevirdiği trafik yön ve işaret levhalarına zarar verenlere duyarlı vatandaşlar tepki göstererek tespit edilmelerini ve cezalandırılmalarını istiyor.

Öte yandan, Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri tarafından köylerdeki yön tabelası ve levha yenileme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Bu kapsamda Göreme-Uçhisar arasındaki yolda güvenlik amacı ile levha çalışması yapıldı.