Nevşehir'de sosyal medya üzerinde hızla yayılan ve üniversite öğrencileri ile vatandaşlar arasında konuşulan bir dedikodu daha asılsız çıktı.

Bahse konu olayda, Nevşehir KYK yurdunda ki bir yemeğin içinden "kırkayak ve fare" çıktığı iddia edilmiş ve kulaktan kulağa yayılan bu konuda sosyal medya üzerinde paylaşılan fotoğraf büyük bir izdihama neden olmuştu.

Nevşehir'de kimin ne amaçla ortaya attığı belli olmayan 'kuyruklu yalanı' kısa sürdü! 

O iddialar asılsız çıktı...

Sosyal medya üzerinde Jahrein adıyla tanınan Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, Nevşehir KYK yurdunda ki yemeğin içinden çıktığı iddia edilen "kırkayak ve fare" konusunu yaptığı araştırma sonucunda açıklık getirdi ve paylaşımı ile yalanladı.

Ünlü yayıncı Jahrein Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Az önce Nevşehir kız KYK yurdunda yemekten fare çıktığına dair elime ulaştırılan bu fotoğrafları haklı olarak sosyal medyada paylaşıp yetkililerden hesap sorduk. Yurt müdiresi bana ulaşıp konuyla ilgili sağolsun bilgi verdi. Durum sandığımız gibi değil!" dedi.

- Resimde görünen şey 8 Kasım'da servis edilen dolmanın içinden çıkan taze dere otu köküymüş. Aşçılar yemeği yaparken kökünü düşürmüşler iç pilavının içine. "Fare var" söylentisi çıkınca da müdire hanım anında aşçıları uzaklaştırıp yemeği polise teslim etmiş. 

Polisin yaptığı incelemede yemeğin içinden yabancı bir canlı/cansız madde çıkmamış. Konuyla ilgili bu fotoğrafı ilk çeken öğrencinin ifadesinde de fare olmadığı onanmış. Nalan Hanım, öğrenciler aç kaldık diye isyan edince elinden geldiğince onlara pide ısmarlamış.

Nalan Hanım 30 yıllık bir memur ve tamamen öğrenci yanlısı olduğunu söylüyor. Bu konuyla ilgili elinden gelen her şeyi yapmış ve konuyla ilgili dezenformasyon yayılmasını engellemek adına öğrencilere "bu fotoğrafı paylaşmayın. Bunun fare olmadığı kanıtlandı" demiş.

Haliyle elden ele dolaşan ve wp gruplarında dedikoduya dönüşen bu hikaye de öğrencilerin yemekhaneden soğumasına sebep olmuş. Nalan Hanım kendisinin de yemekleri oradan yediğini ve gençlerin yemekhaneden uzaklaşmasının anlamsız olduğunu söyleyerek herkesi yemekhaneye davet ediyor.

Bu konuyu da hassas ve ilgili müdiremizin yardımıyla aydınlığa kavuşturduğumuz için rahat uyuyabilirim. Arkadaşlar dere otunun sapı bazen kazan kazan yemek pişen yerlerde yemeğe karışabilir. O aşçılar da ekmeğinden olmamıştır umarım. Rahatlıkla yemekhanenize dönebilirsiniz!"

Aynı fotoğrafla ilgili 2 dedikodu çıkmış; "kırkayak ve fare" ama  fotoğraftaki ne fare ne kırkayakmış, gerçek meğer taze dere otu köküymüş...