11 Ayın Sultanı Ramazan ayı bereketiyle geldi. Ramazan denince şüphesiz hepimizin aklına tahinli pideler geliyor. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden tahinli pide ilgi görüyor. 

Nevşehir Tahini pide Sahurda hem tok tutması hem de az susatması sebebiyle çok tercih edilen bir gıda...

Ramazan ayında vatandaşların en çok tercih ettiği yiyeceklerden olan tahinliyi Nevşehir deki ki Pide fırınlarında, DİPA AVM'de ve çoğu pastanelerde  bulabilirsiniz. Arzu ederseniz siparişle de farklı çeşitte tahinli temin edebilirsiniz. Bunlar Katmer tahinli ve Tırnak Tahinli olarak adlanan çeşitliliklerde ustalar tarafından üretilmektedir.

Tahinli pide, Yirminci yüzyılın ortalarından beri sofraları süslüyor, süslemeye de devam edecek. On bir ayın Sultanı’nın vazgeçilmez tatları arasında yer alan tahinli pideler gurbetçilerimiz içinde vazgeçilmezi...

Ramazan ayı ve Gurbetçilerin memleketlerine dönüşleriyle başlayan tatlı yolculuk Tahinli Pideyle anlam kazanıyor...

Hamur karılıyor ve kollar lezzet için sıvanıyor. Tahinli pide denince akla ilk olarak Nevşehir geliyor. Kent ile özdeşleşen Nevşehir Tavası neyse, Ramazan ayında da tahinli pide Nevşehirliler için aynı anlama geliyor. İlk olarak 1726’li yıllarda Nevşehirli meşhur Sadrazam Damat İbrahim Paşa ile Lale Döneminde yapılmaya başlanan tahinli pideler, özellikle Ramazan ayında vatandaşların iştahını kabartıyor.

Nevşehir de tahinli pide ustaları Ramazan ayıyla birlikte yıllardır bu lezzeti sofralarımıza taşıyor.