Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği ile Türkiye Harp Malul Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Nevşehir Temsilciliği; "Şehit Vatandır, Şehit Biyografileri" projelerinde bir araya geldiler.

Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği Başkanı İhsan Biçkin ve Türkiye Harp Malul Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Nevşehir Temsilcisi Zeki Didinmez  tarafından hayata geçirilecek olan "Ölümsüz Kahramanları Yad Ediyoruz Projesi" yapılan protokol ile imza altına alındı.

Bu amaç doğrultusunda; Şehitlik kavramının geleceğimiz olarak gördüğümüz öğrencilerimize, gençlerimize aktarmak, Vatanın, Milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren Şehitlerimizin tanıtımı ve ne uğurda Şehit düştükleri, Türk evladının aynı değerler uğruna gözünü kırpmadan Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik ve huzurunu sağlamak için göğüslerini siper edecekleri bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacı ile görsel, yazılı olarak anlatımında farkındalık oluşturmak ihtiyacı ile iki derneğin bir araya gelerek bu hizmete katkı sunmaları temel görevleri olarak belirlemişlerdir.

Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimiz ve öğrencilerimiz ile Şehitlik, Gazilik kavramının içeriğinde birlikte olabilmek, onların Vatan, Millet Bayrak, manevi değerlerini; bulundukları eğitim kurumlarında kendileri ve çevresi ile paylaşarak farkındalıklarından hiç şüphe etmediğimiz öğrenci ve gençlerimizle bir kez daha paylaşmak fikir alış verişinde bulunmak bizlerin çalışmasına önemli katkılar sunacaktır.

Bu nedenle kurum ve kuruluşlar ile iki projede birlikte hareket etmek üzere dernek yetkilileri bir araya gelerek proje Protokollünü imza altına almışlardır. Dernek yetkililerince projelerin hayırlı olması temennilerini dile getirmişlerdir.