Nevşehir'de Türk Telekom'un kablolarına dadanan hırsızlar, bazı köylerde vatandaşın internet erişimini de çökertiyor.

En son yaşanan olayda bir grup hırsız tarafından Nevşehir'de iki köyün internet erişimini sağlayan kablolar çaldı. Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyü ile aynı şekilde Avanos ilçesine bağlı Mahmat-İbşir köyünde de hırsızlar internet kablolarını çaldılar. İhbar üzerine Jandarma ekipleri araştırma başlattı.

Kanlıca köyünde internet kesintisinin nedeni hırsızlık çıktı!!!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde hırsızlar telefon ve internet kablolarını sökerek götürdü. Köy civarında yapılan incelemede bölgeye internet erişimi sağlayan kabloların, hırsızlar tarafından kesildiği belirlendi. 

Kanlıca köyünde yaklaşık 15 gündür internet kullanamayan köy sakinleri hırsızlık sebebiyle kabloların çalınması neticesinde yaşanan sıkıntılarını dile getirdiler.

FİB Haber Merkezine ulaşan köy sakinleri 15 gündür internetimiz yok. Bu yüzden de ne taşradaki öğrenciler dersine girebiliyor, ne POS cihazı ile ödeme yapılabiliyor, ne bankacılık işlemleri gerçekleştirebiliyor ve de en önemli şey acil bir durumda 112 ambulans, itfaiye, Afad, jandarma'ya ulaşılabiliyor." sözleriyle sorunlarına biran önce çözüm bulunmasını istediler. 

Yaşanan mağduriyetlerin ardından Türk Telekom gerekli çalışmaları başlattı.

Bugün itibarıyla gerekli çalışmalar tamamlanarak internet sorunu tamamen giderilmiştir.

Türk Telekom'a teşekkür ediyoruz.