Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne yönelik olarak ' Kadına Şiddete Hayır' demek için konvoy oluşturuldu.

Düzenlenen konvoyun ardından Göreme'de basın açıklamasında bulunan Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz şu ifadelerde bulundu;

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için verdiği mücadelenin somutlaşmış halidir.

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için öncelikle kadın ve erkek arasındaki tarihsel eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kastettiğimiz eşitlik talebi, fiziksel anlamda aynı olmak değildir. Haklar ve bu haklara ulaşabilmek açısından eşit olmak, cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa uğramamak demektir.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, kadın haklarını güvence altına alan mevzuatın devletin her bir organı tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın denetlenmesi, toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitsizliği ortadan kaldıran politikalar üretilmesi, kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması önem arz etmektedir.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi de olan Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ırk, renk, inanç, felsefi düşünce, mültecilik ve sair hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınların haklarını savunmaya devam edecektir."