Gün geçmiyor ki Nevşehir'de ilginç bir olay daha yaşanmasın... Nevşehir'de Yaya Kaldırımının Ortasına Elektrik Direği Dikildi.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez 2000 Evler Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Nevşehir Öğretmen Evi'nin arkasında bulunan Bahçeşehir Koleji, yaya kaldırımının tam ortasına elektrik direği dikildi. Kaldırım ortasına dikilen elektrik direkleri çevre sakinlerinin ve kaldırımı kullananların tepkisine neden oldu. 

Görenleri hayrete düşüren elektrik direkleri yaya kaldırımını kullanan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor...

Etrafı ilginç bir şekilde çevrilmiş elektrik direkleri yaya kaldırımını kullanmayı adeta imkânsız hale getirdi. Kaldırımın tam ortasından yükselen elektrik direkleri yaya geçişini engelliyor ve kaldırımın kullanımını imkansızlaştırıyor. 

Günümüz imkanlarıyla cadde ve sokaklardaki elektrik hatlarının yerin altına alınarak daha kullanışlı ve estetik katkı sağlayacak çalışmaların yapılması beklenirken bu tarz görüntüler vatandaşı hayrete düşürüyor. 

Özellikle engelli bireylerin kullanırken büyük zorluk yaşadığı görülen yaya kaldırımı tepkilere neden oldu.

Kaldırım ortasına dikilen elektrik direklerine tepki gösteren çevre sakinleri, "Yeni yapılan bir yolda ve yeni yapılan kaldırımların üzerine elektrik hattı direklerinin konulması bizi rahatsız ediyor. Bu tür projelerin engelli ve görme özürlü vatandaşlarımızı da dikkate alarak yapılması gerekiyor. Bu çağda bunu göz önüne almamak büyük bir eksikliktir. Bu direklerin kaldırımdan kaldırılmasını istiyoruz. Vatandaş olarak bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz." dediler. 

Yetkililerin bir an evvel konuya çözüm bulmaları bekleniliyor.