Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kapalı olan 150 köy yollunun yarısından fazlası ulaşıma açılırken, bazı kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması içinde çalışmalar devam ediyor. Tipinin devam etmesi sebebiyle açılan köy yollarının yeniden kapandığı ifade ediliyor.

Hacıbektaş'ta kapalı 11 köy yolunun 8'i ulaşıma açıldı

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapanan 11 köy yolundan 8'i ulaşıma açıldı.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde tipi şeklinde süren kar yağışı sonrası Hacıbektaş Kaymakamlığı 08.30 itibarıyla 11 köy yolunun kapalı olduğunu duyurmuştu.

Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay; ”Saat 08.30 itibarıyla Killik, Hıdırlar, Köşektaş, Hasanlar, Kızılağıl, Belbarak, Mikail, Çiğdem, Büyükburunağıl, Karaova ve Yurtyeri olmak üzere 11 köy yolumuz ulaşıma kapalıdır. Kapalı olan köy yolları Nevşehir İl Özel İdare ekiplerine bildirilmiş olup, ekipler şuan Aşıklar bölgesinden kapalı köy yollarına geçiş yapmaktadırlar. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, "Etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle Hacıbektaş ilçemizde sabah saatlerinde kapanan 11 köy yollarından 8'i ulaşama yeniden açılırken, 3 köy yolu hala ulaşıma kapalıdır.

Ekibimizin yarısının deprem bölgesinde olduğu için büyük bir fedekarlıkla mücadelemiz devam ederken, kar ve tipinin yoğun şekilde devam etmesinden dolayı açılan yolların tekrardan kapanıyor. Ama mücadelemize tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Kaynak:hacıbektashaber.com