Nevşehir'de dün gece saatlerinde başlayan kar ve beraberinde buzlanma kazalara neden oluyor...

Nevşehir il genelinde etkili olan kar yağışı, tipi ve olumsuz hava şartları nedeniyle kayganlaşan yolda, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Kar lastikleri ve zincirleri olmayan birçok araç yolda mahsur kaldı. Gündüz saatlerinde 2’si tır, 1'i otobüs olmak üzere onlarca araç buz tutan yolda kaydı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir terminal kavşağında buzla kaplı yolda TIR kayınca yol bir süre araç trafiğine kapandı. Kapanan yolda trafik akışı kontrollü olarak sağlandı.

Nevşehir Niğde yolu 16. km'sinde maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Bekdik Mahallesi Toki 1. etap 4 yolda da bir otomobil karda aracını kaydırması sonucu direğe çarptı. Maddi hasarlı kazada neyseki yaralanan olmadı.

Yine Ankara - Kayseri yolu Kalaba mevkiinde de meydana gelen kazada kar yağışı sebebiyle buzlanan yolda kayan tır makaslama yaptı. Makaslama yapan tır orta refüje çıkarak yolu çift yönlü kapattı. Kazada ölen yada yaralanan olmadı.

Vatandaşlar ve sürücüler, tuzlama çalışmalarının zamanında yapılmamasından şikâyet etti.

BUZLANMA, DON VE KAR UYARISI
Sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte Nevşehir ve çevresinde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı hadisesinin meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.)Sürücülerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.