Kış aylarının gelmesiyle yoğunlaşan kombi bakımları ve bunu fırsat bilen korsan kombiciler de türemeye başladı.

Özellikle kış aylarında kombinin performansını arttırmak, tasarruf ve insan sağlığı için önemli olan kombi bakımında her üründe olduğu gibi korsan kombicilere de dikkat edilmesi gerekiyor. 

Nevşehir'de havaların soğumasıyla birlikte bu zamanı kollayan bazı korsan kombi firmaların internetten verdikleri ‘hesaplı kombi bakımı’ ilanlarıyla vatandaşları dolandırmaya başladı.

Nevşehir'de korsan servislere dikkat! En son Ürgüp'te yaşandı

Ekim ayı kombi servis kampanyası 100 TL adı altında önce Ürgüp'te evleri yetkili servis personeliymiş gibi arayan, kapı kapı dolaşan bu şahıslar insan sağlığıyla oynuyor.  

Yetkililer, korsan servislerin vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, “Bakım ve onarım için gelen kişilerin yetkili servisten geldiğinden emin olmadan, buzdolabı, kombi, çamaşır, bulaşık makinesi, televizyon gibi ürünlerinize asla dokundurmayın ve teslim etmeyin.” uyarısında bulundu.

YETKİSİZ KORSAN FİRMALAR, AKLA  GELMEDİK YÖNTEMLER UYGULUYOR
Korsan firmaların vatandaşları çok farklı yöntemleri kullanarak, dolandırdığını söyleyen uzmanlar, bu yöndeki uyarılarında:
‘Normalde kombi bakımı için yetkili servisten tek görevli geldiği halde korsan firmalardan önce 1 kişi gelerek kombiyi söküyor, bir süre sonra ikinci şahıs geliyor ev sahibi kapıyı açmaya gittiği esnada, kombiden bir parça sökülüyor, temizlenip masanın üzerine konuluyor daha sonra kombinden gaz kaçağı olduğu parçanın değişmesi, aksi halde gazın kesilmesi gerektiği söyleniyor.  Bu durumda kombi sahibi de,  denilen parçanın değiştirilmesini kabul ediyor. Kombiden sökülen parça, yeniymiş gibi kombi bakımı dahi yapılmadan yerine takılıyor. Tüm bunlar ücrete yansıtılarak bakım faturası yükseltiliyor. 
Bu nedenle vatandaşlarımız mağdur olmamak için; 
1-Kesinlikle kombi bakımı yaptıracakların aranan numaralara itibar etmemeleri, yetkili servisleri kendileri aramalıdırlar.
2-Kesinlikle evine gelen yetkili servis elemanlarının başında durmaları,
3-Yetkili Servisler ve bağlı odaların da bu konularda vatandaşları bilgilendirilmesi gerekmektedir. 
4-Usulsüz işlemlerde başta kolluk güçlerine olmak üzere, servisin bağlı olduğu odaya, valilik bünyesindeki tüketici masalarına bilgi vermeyi ihmal etmemelidir.’