Türkiye’nin fasulye ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Nevşehir'de, üreticiler bu yıl yüksek rekolte ve fiyatlardan umutlu.

Nevşehir'de Coğrafi işareti alınan Derinkuyu ilçesinin meşhur kuru fasulyesi başta Derinkuyu olmak üzere il genelinde bir çok yerde yetiştiriliyor. 

Türkiye genelinde bitkisel üretimi artırmak ve çeşitlendirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca Nevşehir’de yüzde 75’i hibe olacak şekilde çiftçilere dağıtılarak ekimi yaptırılan kuru fasulyeler, sofraya geleceği günü bekliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Etkin Kullanımı Projesi (TAKEP) kapsamında İlimiz Nevşehir'de; Merkez, Acıgöl, Derinkuyu, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp İlçelerimizde 180 Çiftçimize 27.000 Kg Yerli ve Milli Sertifikalı Kuru Fasulye tohumu dağıtılmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile Nevşehir il genelinde ekimi yapılan yerli kuru fasulye hasadında rekolte bu yıl beklenenin üzerinde.

"NEVŞEHİR ÜRETİMDE VE KALİTEDE TÜRKİYE'DE BİR NUMARA"

Nevşehir'in hemen hemen tüm ilçelerindeki tarlalarda yetiştirilen ve tüflü toprak yapısı dolayısıyla aromatik bir lezzete sahip kuru fasulyesi, kalitesiyle piyasanın en çok talep gören ürünü olarak gösteriliyor.

Nevşehir'in meşhur kıraç toprağında yetiştirilen kuru fasulyesinin tarladan sofraya uzanan lezzet yolculuğu belli evrelerden sonra binbir emekle tabaklarımızda yerini alıyor. Gübreleme, Tohum ekimi, Çapa ve seyreltme, Tohum ayırma ve kurutma gibi evreler geçiren kuru fasulye tarlalarda çiftçiler tarafından gözü gibi bakılıyor. Hala hazırda fasulyeler Ağustos ayında sulama aşamasında gelişme dönemini geçiriyor.

Nevşehir'in merkez ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde gün batarken sulanan kabaklar ise görülmeye deger bir manzara oluşturdu.

İşte Kaymaklı'da Fasulye tarlasından görüntüler...

FİB Haber Merkezi olarak tüm çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı hasatlar dileriz.