Nevşehir'in somut olmayan kültürel mirasının tespit edilmesi ve öğrencilerde bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Kuşaklar Arası Kültür Köprüsünde Buluşuyoruz" isimli projenin "Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı etkinliği gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin koordinesi ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe Nevşehir merkez, Derinkuyu, Acıgöl, Avanos ve Ürgüp ilçelerinde öğrenim gören 50 öğrenci 56 masal ile katıldı. Aile büyüklerinden dinledikleri ve video ile kayıt altına aldıkları masallar ile etkinliğe katkı sağlayan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine katılım belgeleri verildi.

Projeyi koordine eden Prof. Dr. Adem Öger, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin kültürel miras konusunda farkındalıklarını artırmayı ve kuşaklar arasında geleneksel bilginin paylaşımına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek proje hakkında şu bilgilere yer verdi: "Projenin "Dedemin Oyunu ve Oyuncakları" isimli ikinci etkinliği 21 Ekim-21 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Tüm öğrencilerin katılımlarını bekliyoruz. Ayrıca proje kapsamında eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan "Bilmece Bildirmece", "Sayışmacalar, Yanıltmacalar, Tekerlemeler", "Heybemdeki Türküler, Ağıtlar ve Maniler" ve "Ninemin Çeyiz Sandığındakiler" gibi etkinlikler, şehrin kültürel mirasının aktarımı açısından olduğu kadar kurumlar arası işbirliğini de geliştirecektir. Bu etkinlikte emeği geçen ARGE Birimine, öğretmenlerimize, katılım sağlayan öğrenci ve ailelerine teşekkür ederiz."

Bir Varmış Bir Yokmuş isimli etkinlikten elde edilen videolara ve etkinlik tanıtım videosuna aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Etkinlik Tanıtım Videosu

Bey Oğlu ile Çiçekçi Kız Masalı:

Oğlan ile Kız Masalı

Masal Tekerlemesi:

Baba ve İki Oğlu:

Pire ile Bit Masalı:

Yalancı Çoban:

Çoban ile Yılan Masalı:

Karınca ile Ağustos Böceği:

Aslan, Kurt ve Tilki Masalı:

Bey Oğlu Masalı:

Ayı ile Tilki Masalı:

Âşık Garip ile Şahsenem: (Bu halk hikayesi normalde)

Mehmetçik ile Ayşe K Masalı:

Yalancı Çoban Masalı:

Padişahın Kızı ile Çoban Masalı:

Keloğlan:

İki Miskin Masalı:

Pamuk Prenses Masalı:

Yanar Ağlarız Döner Ağlarız:

Akıllı ile Deli Kardeş Masalı:

Padişah ve Üç Oğlu:

Kaplumbağa ile Tavşan Hikayesi:

Üç Arkadaş Masalı:

Sindirella:

Padişah Masalı:

Topal Keçi Masalı:

Padişah Masalı:

Tospa ile Tilki Masalı:

Tembel Kız Masalı:

Üç Kuzucuk Masalı:

Padişah ve Üç Kızı:

Padişah Kızı ile Çoban Masalı:

Kırmızı Başlıklı Kız Masalı:

Padişahın Kızı ile Fakir Oğlan:

Peri Padişahının Kızı ve Çoban Masalı:

Kuşaklar Arası Kültür Köprüsünde Buluşuyoruz Projesi - Bir Varmış Bir Yokmuş Etkinliği Fotoğraf Sergisine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

https://www.artsteps.com/view/61784abed6e967e5939a84e5