-İlimiz genelinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı ve Örenyerlerini Mayıs ayı içerisinde 322.017 kişi ziyaret etmiştir.

-TRT World yapımın bila tarihli dilekçesine istinaden; 29 Nisan-2O Mayıs 2017 tarihleri arasında TRT Worlc yapım tarafından gezi program çekimleri Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.

-NTV Televizyonun 27.04.2017 tarihli dilekçelerine istinaden; 07-10 Mayıs 2017 tarihinde NW Televizyonu tarafından yapımı gerçekieştirilen "Ayrıcalıklı Rotalar" adlı çekim İlimizde yapılmıştır.

-Kimbunlar Medya Tasarım Grubu yapımın 23.05.2017 tarihli yazılarına istinaden; 27.05.2017 tarihinde Kimbunlar Medya Tasarım Grubu Yapım tarafından Ramazan Ayı konulu program çekimleri Bölgemizde gerçekleştiril miştir.

-Ahmet TEKE' nin 27 04.2017 tarihli dilekçesine istinaden; 02-05 Mayıs 2017 tarihleri arasında Great Bigstory, CNN Yapım tarafından "Derinkuyu yer altı Şehri" adlı çekimler Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.

-Alper ATEŞ' in 24.o3.2017 tarih|i dilekçesine istinaden; 18-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında Show TV tarafından yapımı gerçekieştiri|en "Turgay BAŞYAYLA ile Lezzet Yolculuğu" adlı çekimler ilimizde gerçekleştirilmiştir.

-İlimizde bulunan üç Müze Müdürlüğünün teşhir salonlarını gezmek için gruplar halinde gelen öğrencilere ve turistlere gerekli bilgiler verilmiştir.

-Müze Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan koleksiyonerlerde bulunan eserlere ait envanter çalışmaları yapılmıştır.

-İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Rehberler odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen kaçak Rehber ve Acenta denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup, söz konusu denetim|erde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve valiliğimizce onaylanan idari yaptırım karar Tutanaklarının ilgililere gönderilmesi sürdürülmektedir.

-Müdürlüğümüzce Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak gerçekleştirilmektedir.

-İlimiz İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Ve Şube Halk Kütüphanelerinde,"10-1 6 Mayıs Müzeler Haftası, 19-25 Gençlik Haftası'' ile ilgili kitap sergileri açılmıştır.

-Mayıs ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerinden faydalanan toplam okuyucu sayısı 7.067 olup; ödünç kitap sayısı 3.301'dir.