Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cesur Pehlevan tarafından gerçekleştirilen ‘Yeniyaylacık  köyünde devam eden fosil kazı çalışması alanında incelemelerde bulundu.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeniyaylacık köyü bölgesinde konut alanı için başlatılan çalışmalar sırasında fark edilen ve milyonlarca yıl öncesine dayandığı belirtilen fosil kazı çalışması alanında incelemelerde bulunan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cesur Pehlevan’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Süreç ile ilgili bilgi alan Vali Becel ve NEVÜ Rektörü Aktekin, uzman arkeologlar eşiliğinde bir kazı çalışmasına da eşlik etti.

Üç toynaklı attan domuza, zürafalardan, gergedanlara ve fillere kadar pek çok hayvan fosilinin varlığının tespit edildiği kazı çalışmaları sürecinde farklı canlıların fosillerine de ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Yaklaşık 7-8 milyon yıllık bir geçmişe sahip Yeniyaylacık Fosil Lokalitesi coğrafi konumu, jeolojik özellikleri ve içerdiği zengin ve çeşitli fosil varlığı sayesinde Anadolu’nun stratejik önemini ortaya çıkarma konusunda belirleyici olacak ve Anadolu’nun paleocoğrafik öyküsünün aydınlatılmasında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.