“Kentimi, Kendimi Tanıyorum” adıyla, “Köy İlköğretim Okullarındaki Çocuklarda Kent Kültürü Bilinci Oluşturma Projesi” kapsamında 7. ve 9. sınıflarda öğrenim gören toplam 8225 öğrenciye, gruplar halinde Nevşehir kent merkezindeki Kayaşehir ve tarihi Nevşehir Kalesi gezdiriliyor.

Düzenlenen etkinliğe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başta olmak üzere proje paydaşı olan Nevşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ve Nevşehir Rehberler odası temsilcileri de katıldı.

"Kend(t)imizi Tanıyoruz Projesi" için Nevşehir merkez ve beldelerinden gelen 7. ve 9. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler öğretmenleri ile birlikte Kayaşehir'i  ziyaret edilip öğrencilerimize tanıtıldı.

Yine Acıgöl ilçesinde Kentimizi tanıyoruz” projesi kapsamında Kaymakam Emine Karataş Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tatlarin ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte Tatlarin beldemizde bulunan Tatlarin yeraltı şehri ziyaret edilip öğrencilerimize tanıtıldı.