Ülkemizde uygulanan tam kapanma kararı ile semt pazarları da kurulmuyordu. Yaş meyve ve sebzede sıkıntı yaşanmasıyla birlikte bugün yeniden kapılarını açan Nevşehir Pazarı’na vatandaşlar sabahın erken saatlerinde itibaren akın etmeye başladı.

Pazar yerine sıra ile alınan vatandaşlar, alışverişlerini yaparak evlerinin yolunu tuttu. Ancak pazara araç ile gelmenin yasak olmasına rağmen birçok kişinin araçla pazar yerine geldiği görüldü. Normal günde oldukça sakin ve boş olan Nevşehir Pazarı’nın açık otoparkı, bugün kurulan pazar ile birlikte doldu. Şahsi araçlarla dolan otopark, bu kurala uyulmadığını da ortaya koydu.

Pazar yerlerine araç ile gitmenin yasak olmasına rağmen Nevşehir'deki pazar yerleri ve otoparkı şahsi araçlarla doldu.

Nevşehir'de 17 Mayıs'a kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması sürerken alınan son genelge kararı ile bugün alışveriş için pazar yerlerine aracıyla gidenlere para cezası uygulandı.

Polis, Nevşehir'de Koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerini sıklaştırdı. Kentin belirli yerlerine uygulama noktaları oluşturan polis ekipleri, denetim yaptı.

Polis ekipleri yaptığı denetimlerde yürüme mesafesinde yaya olarak pazaryerlerine gidenlere izin verdi. Semt pazarı ve kapalı pazaryeri otoparklarında da önlem alan polis ekipleri, alışverişe araçlarıyla gelen vatandaşlara ceza uyguladı.

Ceza yiyen bir vatandaşımız ise tepki gösterdi...

Karar gereği sadece 6 moktada pazar yerinin olduğunu söyleyen bir vatandaşımız kendisinin Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde olduğunu buradan yürüme mesafesinde hiçbir pazar yeri yok yürünse bile elimizde alışveriş yaptıktan sonra nasıl taşıyacaz. Ben ameliyatlı bir adamım şu Kadir gecesi oruçlu bir halde yazılan cezanın mağduru olduk. Buradan yetkililerin bu konuya acil çözüm bulmasını istiyoruz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Başka bir yaşlı amcamızda; "Biz evimizde bir edü ile büdü yaşıyoruz. Yaşımız gelmiş kemale... Artık yaşlı insanlarız. Kimsemiz yok. 2 ila 3 haftada bir pazara gidiyorum. Bugün Pazara geldim. Toplu taşıma ve özel araç yasak... Ayaklarıma karasular indi. İnan evime kendimi zor attım. Guzularım, böyle bir güzel kararlar alınırken yaptık oldu değil altını üstünü iyice düşünmek lazım. Bugün eminim bir çok kişide benim gibi mağdur oldu. Yazık günahtır."