Nevşehir İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans gerçekleştirildi. 

Kapadokya Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Bektaş Demir ve Ersan Erkut, JAKEM Komutanı Albay Ercan Altın, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, daire amirleri, İl Müftü Yardımcıları ile İlçe Müftüleri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayımlar, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün açılış konuşması ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün selamlama konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da konferansta yaptığı konuşmada aile yaşantısındaki önemli hususlara dikkat çekerek; “Hz. Peygamber’in bizler için örnek olduğu hususlardan birisi de şüphesiz ailedir. Çünkü o, bir eş, bir baba ve bir dede olarak hayatının tamamını bir aile müessesesi içinde geçirmiş ve aile hayatının bütün evrelerinde örnek davranışlar sergilemiştir. Onun eşleriyle, çocuklarıyla, torunlarıyla ve hatta evlatlıklarıyla ilişkileri mümtaz davranış modellerini teşkil etmiştir. Biz Müslümanların öncelikli görevi ise kendilerine örnek olarak gönderilen elçinin bu ilişki biçimi ve davranışlarını en doğru şekliyle öğrenmek, ardından da bunları kendi hayatlarında en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışmaktır” dedi.

Kültürümüzde ‘Allah’ın emri ve peygamberin kavliyle’ ilkesiyle temeli atılan yuvaların sağlam temeller üzerinde huzurlu bir şekilde devam edebilmesi, ancak Allah ve Peygamberinin (sav) bu konudaki emir ve isteklerini yerine getirmekle mümkündür. Bu konuda Yüce Allah’ın evrensel emirleri, Hz. Peygamber’in hayatında pratiğe dönüşmüş ve bizler için canlı modeller oluşturmuştur. Bu yüzden onu anlamak ve tanımakla yükümlüyüz.

Sevgili Peygamberimiz, bir evlat olarak ebeveynini ve kendisine iyiliği dokunanları hep hayırla yâd ederken, bir eş olarak vefası şefkatli muameleleriyle de en güzel örnek olmuştur.

Yine O, hem bir baba ve dede sıfatıyla hem de tüm akrabalarına iyiliği dokunan şefkat ve merhamet kaynağı olarak en mükemmel örnektir bizlere. Huzurlu bir yaşam için tüm toplumların Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in yaşantısını örnek alması gerektiğini belirten Bircan “Peygamberimizin yaşantısından ve tavsiyelerinden yola çıkarak edindiğimiz bu bilinçle, geleceğin anne-babaları olan çocuklarımızı ve gençlerimizi Hz. Muhammed’in (sav) ahlâkı ile yetiştirmeliyiz. Her konuda olduğu gibi aile yaşantımızla da Peygamber Efendimizi örnek almamız gerektiğini düşünüyorum. İdrak etmiş olduğumuz Mevlid-i Nebi haftasının ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını

Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.