Olay, Nevşehir kapalı pazar yerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre; öğle saatlerinde alışveriş yapmak için Hamit Tiftik eşi Hülya Tiftik ve beraberinde çocukları ile pazara geldi. Evin ihtiyaçlarını karşılamak için pazarda bir süre vakit geçiren Tüftik ailesi, cüzdanın yerinde olmadığını fark etti. Pazar yerinde bulunan zabıta ekiplerine başvurarak cüzdanlarının kaybolduğunu belirtti. Pazar yerinde anons edildi. Fakat cüzdanları bulunamayıncada bu kez durumu polis ekiplerine bildirdiler. 

İşte ne olduysa ondan sonra oldu.

Gelin şimdi cüzdanları çalınan çiftin anlattıklarına kulak verelim.

Cüzdanları çalındığı için pazar alışverişi yarım kalan aile reisi Hamit Tiftik yaşadıkları olayı FİB Haber Merkezine şu cümlelerle anlattı;

Bugün alışveriş için sebze pazarına gittik. Eşim beraberinde çocuğum ile alışveriş yapmaya başladık. Ben 3 yaşında ki oğlum ile ilgileniyordum eşimde pazar tezgahından sebze alıyordu. Alışveriş sonrası parayı ödemek için cüzdanına bakıp bulamayan eşim hemen bana döndü sordu bende şaşırdım dedim sende idi cüzdanın nasıl olur... Sonra pazarın bütün tezgahlarına bakmaya başladık.

Pazarın altını üstüne getirdik ama nafile cüzdan yok... Bunun üzerine hemen zabıta memurlarına koştum haber verdim anons geçtiler. Yaklaşık yarım saat 1 saat pazar da bekledik. Hani birisi bulur da haber ederler diye... Sonra ordan çıktık polis memurlarına durumu söyledik. Onlar da bakındı ama yok. Bizde çıktık eşimle eve geldik ama çok üzüldük, pazarımızda yarıda kalmış alışverişte yapamamıştık.. İçinde ki parayı alsınlar da eşimin ve 3 tane çocuğum kimliklerini verseler diye dua eder olduk...

Cüzdanımız bulunmuştu ama...

Olaydan yaklaşık 2 saat sonra kaybolan cüzdanımız köprü başında bir galerici dükkanının yanına atmışlar. Polislerin bize ulaşarak haber vermesi üzerine bizde cüzdanın bulunduğu yere gittik... Kimlikler cüzdanın içinde ama paralardan hiç eser yoktu, paraları almışlar. Polis memurları işlem yaptı tutanak tuttu cüzdanı bize teslim ettiler.

Daha sonra memur arkadaşlarla biraz sohbet ettik. Polislerimizden Allah razı olsun.

"3 tane çocuğunuz var onlar için alın..."

Onlar bize sordular, hani 3 tane çocuğunuz var pazar alış verişini yapabildiniz mi dediler. Bizde yok yarım kaldı haftaya maaşım yatar o zaman yaparız dedik. Ben organize saniyede asgari ücrete çalışıyorum. 

Daha sonra orada bizim pazar yerinde yaşadığımız ve eve gelip üzüldüğümüz bütün sıkıntıları unutturan bir olay yaşandı. 3 tane polis memuru araların da para toplayıp eşime zorla bunu almasını istediler. "3 tane çocuğunuz var onlar için alın" dediler. 

Nevşehir'de cüzdanı çalınan ailenin pazar alışverişi yarım kalmadı...

Ve biz gerçekten çok duygulandık, eşimin de gözleri yaşardı. Allah polis memurlarımızdan binlerce kez razı olsun. Bizim için unutulmaz bir gün oldu ve herşeyi unutturdular bize...

Biz onlara çok dua ediyoruz ve çok teşekkür ediyoruz. Allah onların işini gücünü rast getirsin. Allah evlatlarına ve onları yetiştiren anneye babaya bağış lasın ...

Rabbim polisimize zeval vermesin. İyi ki varlar...

Bizim çalınan para şu an hiç umrumuz da değil biliyor musunuz. Yapılan bu örnek davranış ve iyilik bizi inanın çok duygulandırdı ve çok mutlu etti.  Onlara sonsuz teşekkürlerlerimizi sunuyoruz." dedi.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir Polisimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.