Nevşehir'de 10 katlı binanın 3'üncü katındaki dairede iddiaya göre şarjda unutulan cihaz yangın çıkardı.

Edinilen bilgilere göre, Yangın, dün gece saatelerinde Nevşehir Beddik mahallesi 3. Etap TOKİ'de bulunan bir dairede çıktı. İddiaya göre, 10 katlı binanın 3'üncü katında bulunan dairede şarjda unutulan cep telefonunun şarj aleti yangına sebep oldu.

Yangın dumanlarını fark eden vatandaşlar dışarı çıkarak itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. 

Yangın nedeniyle sokakta panik yaşandı.

Olay yerine gelen ekiplerin kısa sürede müdahelesiyle yangın söndürülürken, çıkan yangında maddi zarar oluştu.

Öte yandan uzmanlar uyarıyor: "Prize takılı kalanlar yangın nedeni"

Günlük hayatın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları zaman zaman patlayan bataryalar nedeniyle yangına ve yaralanmalara neden oluyor. Tehlikenin önüne geçmek için özellikle orijinal aksesuar kullanılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, şarjdayken cep telefonları ile kesinlikle oynanmaması gerektiğini bildirdiler.

Telefonda batarya patlaması gibi bir tehlike söz konusu. Genellikle kullanıcı kaynaklı oluyor bu sorun. Başlıca sorun, uzun süre telefonun şarjda bırakılması. Bunun dışında yan sanayi ve orijinal olmayan ürünleri kullanmaktan da pil patlamaları olabiliyor. Ayrıca cep telefonlarımızın hızlı şarj desteği yoksa ve hızlı şarj kullanıyorsak bu da patlamalara yol açabiliyor. Öncelikle telefonlarımızı uzun süre şarj etmemeliyiz. Şarj seviyesi uyarı vermeden de telefonlarımızı şarja takmamalıyız. Bu nedenle uyarı verdiğinde telefonumuzu şarja takalım. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Telefonlar adeta bomba gibi. Bu işin şakası yok. Bu nedenle dikkatli olmalıyız.