Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde yatarak tedavisi devam etmekte olan hastalara yönelik olarak Uğraş Terapisi Faaliyetleri başlatıldı.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından yönlendirilen eğiticiler, haftanın beş günü, sabah ve öğleden sonra yatan hastalarla resim, sabun ve keçe çalışmaları başlatıldı. Sabah saatlerinde resim öğretmeni Selin Önemli, öğleden sonra sabun ve keçe öğretmeni Gülser Avan tarafından eğitim verilmektedir.

Nevşehir Devlet Hastanesi Psikiyatrist Uzm. Dr. Gonca Polat Balcı yatan hastalarda Uğraş Terapisi’nin hastaların tedavisine katkısının çok önemli olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak Dr. Balcı; “Uğraş terapisi hastaların el becerilerini arttırarak, hastaların işlevselliğini arttırarak, kişilerin duygularını sanat vasıtasıyla ifade etmesini sağlayarak ve hastaların iç dünyalarını hem ifade etmelerini, hem de hastalık döneminde iç çatışmalardan uzaklaşarak dikkatlerini farklı konu ve olaylara yöneltmelerini sağlayarak hastalara faydalı olmaktadır. Psikiyatri Kliniğimizde faaliyetlere başlamadan önce Uğraş Terapisi’nin eksikliğini klinik çalışanları olarak yoğun olarak hissetmekteydik. Uğraş Terapisi faaliyetleri başladıktan sonra klinik çalışanları olarak, Uğraş Terapisi’nin hastalar üzerinde olumlu etkilerini görmeye başladık. Nevşehir Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne olumlu etkileri olan Uğraş Terapisi faaliyetlerinin başlamasını sağlayan başta Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ve Hastane Yöneticisi Dr. Yücel Şal olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.