Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinliklerinin son gününde sahne alan Tasavvuf sanatçısı Kemal Faruk, Nevşehirlilerle buluştu.

Birbirinden değerli isimlere bir ay boyunca ev sahipliği yapan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kemal Faruk konserinde vatandaşlar, Ramazan’ın manevi hazzını gönüllerinde yaşadı.

Bu yılın son Ramazan etkinlikleri Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak saat 18.00’dan itibaren çocuklara yönelik programlar düzenlendi. İftar saatinde çocuklar için, çeşitli yarışmaların yanı sıra Orta Oyunu ve Hacivat-Karagöz sahnelendi. Belediye Başkanı Rasim Arı, etkinlik alanında çocuklarla fotoğraf çektirerek onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

Ramazan ayının son orucu açacak olan vatandaşlar için ise, Nevşehir Belediyesi’nin hayırseverlerin katkısı ile oluşturduğu iftar çadırındaiftar sofrası kuruldu. Burada toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişi Ramazan ayının son gününde oruçlarını hep birlikte açtı.

İftar sonrasında ise etkinlik alanındaki semazen gösterisi ilgiyle izlendi. Gece Tasavvuf sanatçısı Kemal Faruk’un konseri ile son buldu.

Gecede konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı: “Asırlardır bizi birbirimize bağlayan, aramızdaki kardeşlik ve dayanışma duygusunu pekiştiren bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa; barış, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. Sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle Ramazan Bayramınızı gönülden kutluyorum” dedi.