Nevşehir İl genelinde etkili olan şiddetli rüzgarda binaların çatıları uçtu, elektrik direkleri devrildi. Nevşehir il genelinde etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Edinilen bilgilere göre, Meteorolojinin dün yaptığı uyarısının ardından, Nevşehir'de sabah saatlerinde başlayan ve etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar bazı binaların çatılarını uçurdu.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Boğazköy, Acıgöl, Gülşehir ve Derinkuyu ilçelerinden FİB Haber Merkezimize ulaşan ilk görüntüler yaşanan olayı tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Derinkuyu ilçesinde de şiddetli rüzgar ve fırtına bazı binaların çatılarını uçurdu.

Boğazköy'de köy konağının çatısı böyle uçtu

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Boğazköy muhtarlığına ait köy konağının da çatısı uçtu. Boğazköy Muhtarı İbrahim Taşdemir, hemen olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, köy konağının gördüğü zarar hakkında yetkililere bilgi verdi.

Derinkuyu'da da etkili oldu...

Suvermez köyü Neşet Ertaş Gençlik parkı 2 adet dev çam ağacı şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi.

Öte yandan Nevşehir Valiliği vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada; "Meteorolojiden alınan verilere göre hava sıcaklıklarının yarından (Salı) itibaren Ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Nevşehir Gülşehir'de şiddetli rüzgar, ağaçları kökünden söktü

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt, Gümüşkent ve Emmiler köyünde fırtına şeklinde etkili olan şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. 

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde, şiddetli fırtına sonrası Gümüş cami ve Hacı Bayram Veli caminin âlemleri hasar gördü. Gülşehir'in Emmiler köyünde de şiddetli rüzgardan ev ve koyun ağılının çatıları uçtu.

Gümüşkent köy muhtarı Ömer Arun, rüzgarın bir anda şiddetlendiğini ve çatıların zarar gördüğünü belirterek, “Rüzgarın şiddetiyle birçok ağaç kırılarak devrildi. Çatılarımız uçtu, şiddetli fırtına sonrası Gümüş cami ve Hacı Bayram Veli caminin âlemleri hasar gördü. Allah'a şükür, can kaybımız yok. Şuana kadar telef olan hayvanımız yok” dedi.

Gülşehir'in Yeşilyurt köyünde de bir çiftliğin çatısı uçtu... O anlar güvenlik kamerasına böyle yansıdı...

Gülşehir'in Emmiler köyünde de bir anda çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle şaşırdıklarını dile getiren köylüler, “Fırtına gibi geldi, ev ve koyun ağılımızın çatılarını götürdü. Böyle bir şey görmedik” Köyümüze geçmiş olsun" diye konuştular.