Devlet Destekli Tarım Sigortası olan TARSİM 2019 yılı uygulamaları kapsamında Nevşehir İl Merkez ve İlçelerimizde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 

   Nevşehir  İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce organize edilen toplantılarda Uygulanmakta olan Tarım Sigortalarına ek olarak 2019 yılında 26/11/2018 tarih ve 380 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile gündeme gelen yeni  uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

     22 Ocak -01 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenen toplantıların sonuncusu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleşti.  Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Vekili Gürol ÇETİN doğal afetlere karşı üreticilerin sürdürülebilir bir şekilde tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için Mutlak Suretle Tarım Sigortalarını Yaptırmalarını tavsiye ederek İl ve İlçe Müdürlüklerince eğitim ve yayım toplantılarına devam edileceğini söyledi.

TARSİM Kayseri Bölge Müdürlüğünden katılım sağlayan konu uzmanları  Çağrı CEYLAN ve Alperen TURAN Tarım sigortalarının gelişimiyle ilgili bilgiler aktararak 2019 yılında yeni uygulamalar hakkında sunumlarını gerçekleştirdi. Buna göre Bitkisel Ürün Sigortaları kapsamında Elma Armut, Ayva da uygulanan çiçek dönemindeki sigorta başlangıcının pembe tomurcuk dönemine alındığı, Buğday arpa çavdar ve yulafta uygulanan kuraklık sigortasına ek olarak Kırmızı ve yeşil mercimek ile nohudunda kuraklık sigortasına dahil edildiğini, Üzüm ve İncirde isteğe bağlı olarak dolu paketine yağmurdan kaynaklanan çatlamalardan dolayı hasar ödemesi yapılacağını, Küçükbaş hayvanlarda yavru atma tazminatının geldiğini, Alçak tünellerinde teminat altına alınacağını ve arıcılıkta balında artık teminat kapsamına alındığı bildirdi.  

Sunumların ardından üreticilerin karşılaştıkları sorunlarla ilgili görüş ve önerilere yer verildi.